Op het Franse Bugatti circuit in Le Mans werden vrijdag in het bijprogramma van de bekende Le Mans 24H Endurance wedstrijd de kwalificaties verreden voor de openingsronde van het WK zijspannen 2018. Het Nederlandse Team Streuer kwalificeerde zich keurig als derde.

Vooraf werd al een hevige strijd verwacht tussen de Birchalls en team Reeves, en dat kwam ook uit, want beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Maar de Birchall broers trokken op het einde van de dag aan het langste eind en pakten de pole positie voor de race van zaterdag. Reeves gaf maar 0.5 seconde toe op hun land genoten, en dat beloofd veel voor de strijd morgen tijdens de race.

Bennie Streuer met passagier Kevin Rousseau maken de eerste rij vol en kenden ook een perfecte kwalificatie. Zij kwalificeerden zich op een knappe derde positie, slechts 0.8 seconden achter Birchall en maar 0.3 achter Reeves. Volgens de stuurman uit het Drentse Grolloo is er zaterdag tijdens de race nog wel wat te winnen. En dat kan kloppen want Team Streuer was zeer constant onderweg tijdens beide kwalificaties.

Nieuwkomer het WK Zijspannen, Team Stevens zullen starten vanaf P 4 maar moesten toch wel wat toegeven op de top drie. John Holden met passagier Cain maken de tweede rij vol, de nummer 3 van de WK 2017 kende een moeilijke eerste kwalificatie, door mechanische tegenslag maar herpakten zich in de tweede kwalificatie.

De Finse combinatie van Païvarinta en Veravainen openen de derde start rij, met naast hun de nieuwkomers op WK niveau het Engelse team van Christie en de Zwitsers Wyssen.

Zaterdagmiddag om 12:00 uur staat in Le Mans de zeventien ronden tellende wedstrijd op het programma.

 

Handige links 2018 editie Le Mans 24H:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV