Allereerste podium voor Dean Gouw in Spanje

986
dean-gouw
Dean Gouw (21) | foto© eigen foto

Onder zeer warme omstandigheden werd op het 1.4 km lange circuit Móra d’Ebre de derde wedstrijd verreden van het Spaanse MIR Moto5 kampioenschap. Voor het 30-koppige deelnemersveld stond een intensieve zaterdag op het programma met maar liefst vijf vrije trainingen en twee kwalificaties, waarna de zondag in het teken stond van een warm-up sessie voorafgaande aan de twee races.

In verband met de vele deelnemers zouden alle sessies gereden worden in twee groepen. Dean Gouw bouwde de trainingen rustig op, verbeterde zich iedere sessie, en wist zich voorin zijn groep te handhaven. Inmiddels was de temperatuur erg hoog opgelopen waardoor de organisatie besloot de vijfde trainingssessie te annuleren.

Kwalificaties
Gouw was er helemaal klaar voor en reedt een zeer sterke kwalificatie, mede door een goed sleepje wist de 12-jarige rotterdammer de tweede tijd neer te zetten in zijn groep. Deze tijd was in QP2 niet meer aan te scherpen door Gouw. Nadat de tijdlijsten van beide groepen waren samengevoegd kwam er een mooie vierde startplek uit voor de races op zondag.

Met vier rijders per startrij mocht Gouw plaatsnemen op de laatste plek op de eerste rij, niet een heel vervelende plek aangezien de eerste bocht dezelfde kant op is als de positie van deze startpositie.

Zondag
Deze startte met een vertraagde warming-up door regenval en het ontbreken van regenbanden in deze cup. Deze sessie verliep niet lekker, maar goed, het was tenslotte maar de warm-up.

Race 1
Gouw was goed weg en wist direct een plekje winst te pakken. Met een flinke groep werd er de hele race gestreden om iedere centimeter. Toen de vlag viel was het eerste podium voor Dean Gouw een feit, een mooie derde plaats op slechts 0,481 seconde van de winnaar.

Race 2
Met wederom een goede start kwam Gouw als derde uit de eerste bocht, een crash kort na de start achter Gouw zorgde voor een rode vlag. Bij de herstart ging het nog beter en werd de eerste bocht als tweede bereikt van de naar tien ronden ingekorte race. Aan het einde van de eerste ronde wist de Rotterdammer de koppositie over te nemen. Met een mooie opbouw in rondetijden wist hij de laatste ronde te bereiken met bijna een halve seconde voorsprong. Zou het dan nu echt gebeuren…………..helaas met het aanremmen van de hairpin ging het mis, de voorband vond het wel genoeg geweest en een onschuldige schuiver was het gevolg. Binnen 10 seconden zat Dean weer op zijn Moto5 machine, waarna hij als twaalfde nog wat hard verdiende puntjes verzamelde.

Dean Gouw: “Het was een erg goed weekend waarbij ik iedere sessie snel was, met uitzondering van de warming-up. Het sleepje in de kwalificatie en mijn erg goede ronde maakte dat ik in de wedstrijden ook echt voorin kon meedoen. Het was erg gaaf op in deze sterke competitie op kop te rijden tussen allemaal jongens die ik niet kan verstaan. Veel geleerd en dat neem ik mee naar de volgende wedstrijd in het derde weekend van juli op het circuit van Navarra. Ik wil al mijn sponsoren, familie en vrienden bedanken die mij op wat voor manier dan ook helpen om mijn sport en passie te kunnen uitvoeren”

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.