Na in 2017 al de eerste dame te zijn die een WK wedstrijd op haar naam wist te schrijven heeft Ana Carrasco afgelopen weekend opnieuw historie geschreven. Met haar zege in de WorldSSP 300 race in Imola is de Spaanse jongedame de eerste vrouwelijke leidster in de tussenstand van een (solo) klasse met een WK status.

Veel motorsportliefhebbers kennen Ana Carrasco ongetwijfeld nog van haar deelname in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap (2013-2015), waarbij de Nederlandse fans haar zeker ook nog zullen herinneren als coureur binnen het Nederlandse RW Racing GP. De Spaanse jongedame wist in deze klasse weliswaar niet te winnen maar wel opzien te baren door een aantal keren in de punten te eindigen.

Na in het seizoen 2016 niet internationaal actief te zijn geweest keerde Carrasco in 2017 terug op WK niveau door van start te gaan in de toen nieuwe WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap.

In dat eerste seizoen stond ze meteen in de schijnwerpers door tijdens de Portugese ronde van het kampioenschap in Portimâo haar eerste wedstrijd te winnen en daarmee de eerste vrouw te worden die een (solo) wedstrijd met een WK status op haar naam wist te schrijven.

Afgelopen zaterdag tijdens de Italian Pata Round op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola voegde ze daar opnieuw een mijlpaal aan toe door ook de eerste vrouwelijke deelneemster te worden die een pole-position wist te behalen. Alsof dat nog niet genoeg was domineerde ze zondag ook nog eens de WorldSSP 300 wedstrijd op het Italiaanse circuit door deze van start tot finish te leiden en winnend af te sluiten.

Met haar tweede zege in deze klasse en haar constante optreden dit seizoen nam ze ook nog eens de leiding over in de tussenstand van het kampioenschap van Nederlander Scott Deroue. Ja en u raadt het, dat is opnieuw een mijlpaal want Carrasco is hiermee de eerste dame die aan de leiding gaat in de tussenstand van een (solo) wegraceklasse met een WK status.

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag