Andrea Migno op Moto3 pole Grande Prémio 888 de Portugal

766
andrea-migno
Andrea Migno | foto© motogp.com

Andrea Migno vertrekt zondag tijdens de derde Moto3 race van het seizoen in Portimão vanaf de pole. De Italiaan was zaterdagmiddag op het Autodromo Internacional do Algarve het snelst tijdens de kwalificatie voor Dennis Foggia en Jeremy Alcoba.

Zoals gebruikelijk tijdens een Grand Prix weekend openden de Moto3 coureurs zaterdagmiddag in Portimâo de kwalificatiereeks. Nadat Romano Fenati, Ayumu Sasaki, Filip Salac en Adrian Fernandez zich alsnog via Q1 hadden weten te plaatsen voor Q2 begonnen 18 coureurs aan Q2, de kwalificatiesessie waarin de 18 beste startplaatsen voor de zondagmiddag op het Portugese circuit te verrijden Moto3 race.

In een incidentrijke sessie waarin na afloop ongetwijfeld een aantal penalty’s uitgedeeld gaan worden was het uiteindelijk Andrea Migno die in de laatste minuut een snelste rondetijd van 1’47.423 op de klok zette en daarmee de pole voor zich opeiste. Achter de Rivacold Sniper Team coureur kwalificeerde Dennis Foggia zich als tweede voor Jeremy Alcoba, Sergio Garcia en de in laatste run ten val gekomen Gabriel Rodrigo.

De zesde rondetijd in deze kwalificatie kwam op naam van John McPhee gevolgd door Deniz Oncu, Darryn Binder, Xavier Artigas en Sasaki.

Twee van de top tien finisher, Alcoba en McPhee, zullen zondag echter niet vanaf hun kwalificatiepositie van start gaan. Beide zullen namelijk vanuit de pitstraat aan de race moeten beginnen, dit vanwege hun akkefietje een paar weken geleden in Qatar.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de tweede dag van de Grande Prémio 888 de Portugal verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter