Aprilia verwoordt Italiaanse passie tijdens presentatie in Milaan

70

Op de valreep, slechts enkele dagen voor aanvang van de eerste race van het MotoGP seizoen, die komend weekend zal plaatsvinden op het circuit van Jerez in Spanje, bracht Aprilia gisteren haar complete strijdmacht voor het seizoen 2006 bijeen in Milaan, alwaar de nationale en internationale pers in Italiaanse stijl ontvangen werd.

Aprilia’s 125cc en 250cc wereldkampioenschapvertegenwoordigers voor 2006







Met de slogan Ôla passione corne con noiÕ oftewel Ôpassion races with meÕ verwoordde Aprilia Racing directeur Leo Francesco Mercanti de visie van de Italiaanse constructeur op de ontwikkeling en groei van de racesport binnen Aprilia, waarbij de jeugd Ð die immers de toekomst heeft Ð en de dominante aanwezigheid van Aprilia in vooral de 125cc en 250cc klasse in het MotoGP wereldkampioenschap de meeste aandacht kregen.

Daarnaast richtte de welbespraakte Italiaan de aandacht op de off-road klasses Supermotard en Enduro, waar waar ApriliaÕs oorspronkelijke wortels van de passie voor het racen liggen.

Supermotard

Aprilia was enige jaren geleden de eerste die voor deze klasse een tweecilinder motorfiets ontwikkelde. De reacties op deze revolutionaire ontwikkeling waren aanvankelijk sceptisch. Echter, toen de fiets bijzonder competitief bleek te zijn verdween de kritiek als sneeuw voor de zon.
De Italianen zijn er echter tot op heden nog niet in geslaagd om voor deze indrukwekkende discipline Italiaanse rijders klaar te stomen en zien het komende seizoen de Franse rijders Thierry v.d. Bosch, Gerome Giraudo (wereldkampioen 2004) en Frederic Bolley en de Brit Christian Iddon de SXV de sporen geven. Het vertrouwen in de rijders is er absoluut, zeker gezien het feit dat V.d. Bosch dit seizoen de eerste overwinning al op zijn naam schreef. Er is afgelopen winter veel werk verzet en Mercanti Ð niet wars van enig chauvinisme Ð sprak de hoop uit binnen afzienbare tijd talentvolle Italianen op de Supermotard Aprilia te mogen verwelkomen.

Enduro

In de Enduro klasse wordt Aprilia wŽl vertegenwoordigd door een Italiaans duo. Het RXV model wordt komend seizoen bestuurd door Allessandro Zanni en Allessandro Botturi.

ÒDe coureurs hebben zich tijdens de winter goed voorbereid,Ó aldus Ampelio Macchi (technisch directeur off-road). ÒEr is samen met de technici goed gewerkt. Het wachten is nu op resultaat en we hopen het wereldkampioenschap binnen te kunnen halen.Ó

Junior GP

Enige tijd geleden introduceerde Aprilia in samenwerking met Motociclisimo Italiana het project Ôschool of championsÕ, waar talentscout Giampiero Sacchi (directeur Piaggo Group) nauw bij betrokken is.

ÒUit 250 geselecteerde jongens en meisjes hebben we dertig rijders (vanaf 13 jaar) geselecteerd, lichtte Sacchi toe. ÒZij zullen vijf Junior GP races gaan rijden. Doelstelling van dit project is het ontdekken en begeleiden van jong talent.Ó

125cc en 250cc

Last but not least kwamen de, zoals ze bij Aprilia genoemd worden, kroonjuwelen aan bod. Met 16 rijders in de 250cc categorie en 19 in de 125cc, waarmee Aprilia 70% van het rijdersveld bezet, kan zonder schroom gezegd worden dat deze klasses, door Aprilia gedomineerd worden.

Aprilia presenteert voor het seizoen 2006 twee offici‘le teams, het Master MVA Aspar team, met 250cc rijder Alex de Angelis en 125cc rijder Mattia Pasini en het Fortuna Aprilia Team met 250cc rijders Jorge Lorenzo en Hector BarberˆÁ.
Lorenzo, die op zijn derde jaar voor het eerst op een motor stapte en dit jaar, op 18-jarige leeftijd, zijn overstap naar de 250cc maakte zei:

ÒMijn debuut op de 250cc fiets was een mooie belevenis, maar ik was erg nerveus. Ik reed in het begin redelijk achteraan, maar ik ga nu proberen om steeds beter te worden en te winnen.Ó

Phillip Island
Favorieten Mattia Pasini en Alex de Angelis gesteund door teammanager Jorge Martinez

Op de uitspraak van talentscout Sacchi dat hij Mattia Pasini en Alex de Angelis als de meest veelbelovende talenten ziet reageerde De Angelis:

ÒIk voel me gevleid dat Giampiero zo positief over me spreekt. Ik heb deze winter erg hard gewerkt en we zullen zien wat de eerste race ons gaat brengen.Ó

ÒZondagavond weten we meer,Ó voegde BarberˆÁ toe. ÒIk heb in ieder geval erg veel zin om te gaan racen!Ó

Alle rijders waren gisteren in Milaan om als ŽŽn grote racefamilie het Aprilia gevoel uit te stralen: Ôla passione corne con noiÕ.

Verslag en foto’s: Monique Kramer; [email protected]