Austria MiniGP Series Wachauring Melk: Flier en Nijland scoren podiumplaatsen

861
flier-1
Kovalov (9) voor Flier (1) en Sparks (62) | foto© L. Pripfl

De Wachauring Melk was het afgelopen weekend plaats van handeling van de derde ronde van de MiniGP Austria Series. Ook tijdens deze derde ronde van het seizoen werd de Nederlandse eer hooggehouden door Ruben Nijland (190cc) en Levi Flier en Scott de Kwaadsteniet (160cc).

Op zaterdag werd er begonnen met een aantal vrije trainingen waarna om 12:00 uur het officiële programma van start ging. Eerst voor beide categorieën nogmaals een tweetal vrije trainingen gevolgd door de kwalificaties.

Kwalificaties
In de 160cc categorie wist Levi Flier in de eerste kwalificatie een tweede rondetijd op de klok te zetten terwijl Scott de Kwaadsteniet de zevende rondetijd liet noteren. In de tweede kwalificatie moest Flier genoegen nemen met de derde rondetijd. Ook De Kwaadsteniet wist zijn eigen snelste rondetijd in deze tweede kwalificatie niet te verbeteren en moest zo genoegen nemen met de negende plaats op de tijdlijst.
In de 190cc klasse noteerde Ruben Nijland in zowel de eerste – als ook de tweede kwalificatie de derde rondetijd.

Races
Zondagochtend in de eerste race kende Flier een goede start en hij dook als tweede de eerste bocht in achter Ethan Sparks. Sparks wist echter meteen een gaatje te slaan maar het was Flier die het vervolgens weer dicht wist te rijden. Ondanks dat de aansluiting er was bleek in een inhaalactie iets te veel van het goede met als gevolg dat deze eerste race van de dag afgesloten werd met de tweede plaats.
Ook De Kwaadsteniet kende vanaf de zevende plaats op de grid een goede start en dook als vijfde de eerste bocht in. Nadat de jonge Nederlander even later als zevende doorkwam bleek ook in de slotfase nog één coureur langszij gekomen te zijn met als resultaat een achtste plaats op de finish.

In de 190cc klasse werd Nijland zevende in de eerste race, dit ondanks gridstraf en een tijdstraf van 20 seconden. Een enigszins discutabele beslissing van de wedstrijdleiding, een beslissing die hem een zekere podiumplaats kostte.

In de tweede race kende Flier vanaf de tweede plaats op de grid een uitstekende start. De jonge Nederlander nam de leiding alleen moest hij deze gedurende de race af staan nadat de winnaar van de eerste race [Sparks] langszij wist te komen. Sparks, Flier en Yevsevii Kovalov wisten vervolgens afstand te nemen van de rest van het veld. Het drietal maakte er vervolgens onderling een prachtige strijd van, een strijd die Sparks in zijn voordeel wist te beslissen en zo zijn tweede race van de dag wist te winnen. Flier werd opnieuw tweede terwijl Kovalov de derde plaats voor zich opeiste.

Net als in de eerste race kende De Kwaadsteniet opnieuw een goede start door vanaf de achtste plaats op de grid als zesde de eerste bocht in te duiken. Gedurende de race wisten twee collega coureur de jonge Nederlander te passeren waardoor ook in deze tweede race van de dag de achtste plaats zijn deel werd.

In de 190cc klasse mocht Nijland de tweede race vanaf de derde plaats op de grid aan de race beginnen. Na een goede start kwam de Nederlander ook op deze plaats rijdend door, een positie die hij tot op de finish vast wist te houden.

Volledige uitslagen & standen
In tegenstelling tot de twee voorgaande ronden zijn er tot op heden online uitslagen beschikbaar. Mochten we deze de komende dagen nog ontvangen dan zullen we deze uiteraard als update toevoegen aan dit bericht. Onze excuses hiervoor.

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.