Ayumu Sasaki in 2024 met Correos Prepago Yamaha VR46 Master Camp in Moto2

2851
ayumu-sasaki
Ayumu Sasaki (r) | foto© Yamaha Racing

Ayumu Sasaki, momenteel één van de frontrunners in de Moto3 klasse, maakt in 2024 definitief de overstap naar de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Japanner heeft hierover overeenstemming bereikt met Yamaha Motor Co., Ltd. en VR46 en gaat uitkomen in de kleuren van Correos Prepago Yamaha VR46 Master Camp.

Dat Ayumu Sasaki, momenteel teamgenoot van de Nederlander Collin Veijer bij Liqui Moly Husqvarna Intact GP, in 2024 de overstap zou gaan maken naar de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap is al enige tijd bekend. Het leek er echter op dat de Japanner dit zou gaan doen binnen de Liqui Moly Husqvarna Intact GP familie maar niets is minder waar zo werd zaterdag tijdens de tweede dag van de Motul Grand Prix of Japan in Motegi officieel bekend gemaakt.

Sasaki gaat uitkomen voor de Correos Prepago Yamaha VR46 Master Camp-equipe, het team dat eigendom is van Yamaha Motor Co., Ltd. en wordt gerund door VR46. Met name het kunnen tekenen van een contract rechtstreeks bij Yamaha en de hierbij behorende toekomstperspectieven zou de doorslag hebben gegeven voor deze keuze.

Ayumu Sasaki: “Ik ben erg blij om deel uit te gaan maken van de Yamaha familie. Ten eerste wil ik Yamaha bedanken voor deze kans. Het is een grote stap voor mij. Ik wilde al heel lang de overstap maken naar de Moto2. Ik was op zoek naar een geweldig team en eindelijk heb ik die gevonden. Ik ben erg blij dat ik kan aankondigen dat ik voor hen ga rijden. Het doel is altijd om te vechten. Ik weet dat het een moeilijk jaar wordt, mijn eerste jaar. Ik zal snel leren en hopelijk kunnen we het samen goed doen.”

Sasaki is momenteel één van de grote namen in het Moto3-wereldkampioenschap. Inclusief het seizoen 2023 heeft hij zeven jaar ervaring als coureur in deze klasse. In 2022 behaalde hij zijn beste resultaat met een vierde plaats en 238 punten. Hij stond reeds negen keer op het podium, waaronder twee overwinningen in Nederland en Oostenrijk. Het Japanse talent hoopt in 2023 de kroon op zijn werk te kunnen zetten en afscheid te kunnen nemen van de klasse met de wereldtitel op zak. Dit seizoen heeft Sasaki tot nu toe zeven podiumplaatsen gescoord, waaronder vier tweede plaatsen en drie derde plaatsen en hij bezet de derde plaats in het klassement, op slechts één punt van de eerste plaats.

Het onmiskenbare talent van de 22-jarige coureur en zijn bereidheid om te promoveren naar de tussenklasse maakten hem een perfecte kandidaat om deel uit te maken van het Correos Prepago Yamaha VR46 Master Camp team, het team dat in 2022 debuteerde in het Moto2 wereldkampioenschap als onderdeel van Yamaha’s bLU cRU- talentontwikkelingsplan. Het project dient als platform voor jong Yamaha-talent om hun vaardigheden te ontwikkelen op het niveau van het wereldkampioenschap en het bereiken van hun doel om te rijden in de koningsklasse te versnellen.Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag  • Marc Marquez
  • Marco Bezzecchi & Johann Zarco
  • Marco Bezzecchi
  • Jorge Martin
  • Jorge Martin
  • Sprint
  • Pre event persconferentie
  • Jorge Martin
  • Marco Bezzecchi
  • Francesco Bagnaia
Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’