Wild-card Manuel Bastianelli heeft zondagmiddag de WorldSSP300 race gewonnen op Misano. In een intense strijd was de Italiaan uiteindelijk het sterkst voor Mika Perez en Manuel González. Dennis Koopman finishte als 21e, Ryan Vos als 23e. Deroue, Meuffels, Van Straalen en Khan kwamen niet aan de eindstreep.

Op een zonnig en warm Misano World Circuit Marco Simoncelli ging op zondagmiddag de World Supersport 300 van start. Na de kwalificatie bleek dat maar liefst zestien coureurs bestraft waren vanwege het rijden door het rode licht in pit lane en zij allemaal achteraan moesten starten.

Polesitter Galang Hendra Pratama kwam goed van zijn plaats en ging als leider de eerste bocht in. Nick Kalinin nam de tweede plaats in handen voor Manuel González en Nederlander Scott Deroue. Daarachter waren het Bernardi, Brianti, Sabatucci en Valle.

Het zat allemaal zeer dicht bij elkaar in de openingsronde en de coureurs bleven in een grote groep, strijdend voor de voorste plaatsen. González nam de leiding over van Hendra Pratama waarna ook Loureiro, Deroue, Brianti en Valle aan de Indonesiër voorbij gingen.

Valpartijen waren er in de tweede ronde voor Sabatucci en Kalinin. Een ronde later ging ook Borja Sánchez onderuit. Alle drie coureurs bleven ongedeerd maar hun race kwam ten einde.

Het was een chaotische race met een zeer grote kopgroep waarbij de coureurs elkaar in vrijwel iedere bocht passeerden. In de vierde ronde was het Scott Deroue die de leiding in handen had maar niet veel later was het Maria Herrera die dankzij een slipstream de koppositie overnam. Herrera is samen met Ana Carrasco één van de twee dames in het WorldSSP300 startveld, ook is ze een voormalig Moto3 coureur.