Bo Bendsneyder knokt zichzelf naar achtste plaats

13

Bo Bendsneyder is zondagochtend in de Moto3 race op het Duitse Sachsenring als achtste geëindigd. Voor de Nederlander is dit de tweede top-10 finish en tot dusver beste resultaat van het seizoen. 

Na de pech in de laatste bocht op het TT Circuit Assen vorige week vocht Bo Bendsneyder terug en wist tijdens de Moto3 race van de GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland als achtste te eindigen, één plaats achter goede vriend Livio Loi. Zijn tijdelijke teamgenoot Danny Kent wist de eindstreep niet te halen na een valpartij in de vijftiende ronde.

Bendsneyder kende al een goede kwalificatie en zette op zaterdagmiddag de achtste tijd neer. Vanaf de start was het de top vijf die weg wist te komen en was het daarachter een grote groep die streed om de zesde plaats. De Red Bull KTM Ajo coureur wist in de openingsfase goed stand te houden maar viel in het midden van de race terug naar de zestiende plaats. Toch kon de Nederlander terugvechten en behaalde na een aantal knappe inhaalacties de achtste plaats. Hiermee wist Bendsneyder tot nu toe zijn beste resultaat van het seizoen te behalen.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo: P8
“In de eerste paar ronden merkte ik dat de achterband veel aan het glijden was, en dit bleef de hele race aanhouden. Ik denk dat de anderen hetzelfde probleem kenden, maar zich sneller aanpasten. Hierdoor was het niet mogelijk om in de kopgroep te komen. Toch kon ik me na een aantal ronden aanpassen en werd ik sterker. Ondanks dat ik werd ingehaald kon ik terugvechten en de verloren posities weer terugpakken. Ik ben zeker blij met deze top 10. Kijkend naar de tweede helft van het seizoen moet ik mijn eerste vijf ronden in de race verbeteren zodat ik niet achter de feiten aanloop. We moeten meer gaan werken met de harde band en dan zien we wel hoe het verloopt. Heel veel dank naar het team, want uiteindelijk hebben we dit resultaat samen behaald.”

De volgende race is in het weekend van 4, 5 en 6 augustus in Tsjechië op het circuit van Brno.

 

Handige link GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag