De Italiaanse wildcard coureur Omar Bonoli heeft vrijdag in Jerez de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de eerste twee vrije trainingen. De KTM RC390 R coureur was tijdens de eerste dag het snelst voor Alfonso Coppola en Marc Garcia. De Nederlanders Scott Deroue en Robert Schotman noteerden een zesde en zevende rondetijd.  

Tijdens het finale weekend van het eerste WorldSSP 300 seizoen in Jerez stond er voor het eerst dit seizoen een KTM RC390R machine aan de start, de machine die komend seizoen toegevoegd wordt aan het kampioenschap als gehomologeerde machine.

Uitgerekend deze machine, bestuurd door de Italiaanse wildcard coureur Omar Bonoli, voerde tijdens de eerste dag in Jerez de lijst aan. Bonoli was vrijdag met een snelste rondetijd van 1’55.768 het snelst na afloop van de eerste twee vrije trainingen.

Achter de Italiaan was het Alfonso Coppola, tijdens de eerste vrije training het snelst, die de dag afsloot met de tweede rondetijd voor Marc Garcia, Manual Gonzalez en Galang Hendria.

Scott Deroue, die eerder deze week zijn contract met het Belgische MtM Racing en Kawasaki met een seizoen verlengde, noteerde de zesde rondetijd net voor de op de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap staande Robert Schotman.

De negende tijd werd vrijdag op de klok gezet door de Rus Ali Adriansyah Rusmiputro terwijl Daniel Valle na afloop van de eerste dag de tiende plaats innam op de samengestelde lijst na twee vrije trainingen.

Ruben Doorakkers, naast Deroue en Schotman, de derde vaste Nederlander in deze klasse sloot de eerste dag af met de vierendertigste rondetijd.

 

Handige links Pirelli Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV