BSB: Transfers in het Brits Superbike Kampioenschap

78

Enige weken geleden maakten we al bekend, dat Gregorio Lavilla zijn BSB-titel in 2006 zal verdedigen aan boord van de GSE Ducati en dat Karl Harris de nieuwe teamgenoot van Ryuichi Kiyonari wordt in het HM Plant Honda Team. Inmiddels hebben zich weer een aantal nieuwe transfers voorgedaan.

Michael Rutter (foto), die dit jaar lange tijd aanspraak leek te maken op de titel met zijn HM Plant Honda en uiteindelijk op een derde plek strandde in de eindstand, zal komend seizoen aan de start verschijnen aan boord van een Stobart Honda. Samen met Michael Laverty, die in 2005 ook al voor dit team reed, zal hij de eer voor Stobart Honda hoog moeten houden.







Glen Richards zal de overstap maken naar het Hydrex Honda Team. De Australi‘r reed afgelopen seizoen nog voor het Hawk Kawasaki Team. Hij eindigde daarbij op een vijfde plek in de eindstand.

James Haydon zal ook komend jaar blijven rijden voor het Rizla Suzuki Team. Halverwege het seizoen 2005 stapte de Brit bij het team binnen, toen als vervanger voor Scott Smart.

Tevens is bevestigd dat Jonathan Rea ook dit seizoen weer zal uitkomen voor het Red Bull Honda Team, na in 2005 zijn debuut te hebben gemaakt in het BSB-kampioenschap binnen ditzelfde team.

Tekst: Asse Klein, [email protected]
Bron foto: www.honda-racing.co.uk