BSB: Video: Lowes en Byrne winnen op Oulton Park

57

De derde ronde van het British Superbike kampioenschap werd verreden op het circuit van Oulton Park. Op Bankholiday waren het Alex Lowes en Shane Byrne die ieder een wedstrijd wisten te winnen.

<strong>Kwalificatie</strong><br /> Alex&nbsp;Lowes wist met een snelste ronde van 1&rsquo;34.884 tijdens de pole voor zich op te eisen voor Shane Byrne die een ronde van 1&rsquo;35.344 op de klok wist te zetten en Josh Brookes die tijdens de afsluitende kwalificatie sessie een rondetijd van 1&rsquo;35.784 liet noteren.<br /> <br /> Byrne&rsquo;s teamgenoot Keith Farmer noteerde de vierde tijd voor John Kirkham die de vijfde plaats op de grid voor zich opeiste en good old Chris Walker.<br /> <br /> De derde startij op het Oulton Park circuit bestond uit Tommy Bridewell, Peter Hickman en Karl Harris terwijl de uit de MotoGP teruggekeerde James Elison de tiende tijd op de klok zette. De Yamha coureur kende een uitstekende vrije training, waar hij de lijst aanvoerde, maar tijdens de de derde en afsluitende kwalificatie gooide een technisch probleem roet in het eten.<br /> <br /> <strong>Race 1</strong><br /> De eerste wedstrijd van de dag werd een prooi voor de vanaf pole vertrokken Lowes. De enige die de Samsung Honda coureur enigszins wist te volgens was Byrne maar de Kawasaki coureur verloor in de twaalfde van de achttien ronden tellende race de controle over de voorkant met een crash tot gevolg.<br /> <br /> Door de val van Byrne kon Lowes onbedreigd naar de zege rijden. De Honda coureur had op de finish een voorsprong van ruim drie seconden op de vanaf de tiende plaats gestarte Ellison die na zijn tegenslag in de kwalificatie een sterke race reed en als tweede de zwart wit geblokte vlag passeerde.<br /> <br /> Brookes, die na de crash van Byrne af leek te stevenen op de tweede plaats in de wedstrijd, werd twee ronden voor het eind gepasseerd door Ellison en moest genoegen nemen met de derde plaats.<br /> <br /> De vierde plaats werd een prooi voor BMW S 1000 RR coureur Jon Kirkham gevolgd op de vijfde plaats door Tommy Bridewell en de als zesde eindigende Peter Hickman.<br /> <br /> De laatste vier plaatsen binnen de top tien waren achtereenvolgens voor James Westermoreland, PJ Jacobsen, Chris Walker en Tristian Palmer.<br /> <br /> De voor het seizoen als grote held binnengehaalde en voormalig British Superbike ster Ryuichi Kiyonari stelde zwaar teleur en wist slechts als veertiende de finishlijn te passeren.<br /> <br /> Naast de crash van Byrne wisten ook Robbin Harms, Michael Rutter, Michael Howarth, Keith Farmer en Aaron Zanotti de wedstrijd niet tot een goed eind te brengen.<br /> <br /> <strong>Race 2</strong><br /> In de tweede race was het Byrne die keihard terug sloeg na zijn fout in de eerste race. De Rapid Solicitors Kawasaki coureur pakte de winst en versloeg in een spannende wedstrijd op de finish Brookes die met een achterstand van 0,788 sec de tweede plaats voor zich opeiste, net voor de winnaar van de eerste race Lowes.<br /> <br /> Het drietal had op de eindstreep een voorsprong van maar liefst ruim elf seconden op een tweetal achtervolgers, Kirkham en Bridewell. Op de eindstreep was het Kirkham die deze tweestrijd in zijn voordeel besliste en de vierde plaats voor zich opeiste.<br /> <br /> Walker eindigde als zesde gevolgd door Howie Mainwairing, Farmer en Palmer. De Australier Josh Waters was de laatste coureur binnen de top tien.<br /> <br /> Er kwamen slechts vijftien coureurs aan de finish in de tweede wedstrijd.<br /> <br /> <strong> Kampioenschap</strong><br /> In de tussenstand van het kampioenschap gaat Byrne na drie verreden raceweekenden aan de leiding met 41 punten gevolgd door Lowes met 40 punten en Brookes met 27 punten. <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/sbike_clas-race1.pdf">Uitslag race 1</a><span class="Apple-tab-span" style="white-space: pre;"> </span><a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/sbike_classification_r2.pdf">Uitslag race 2</a><span class="Apple-tab-span" style="white-space: pre;"> </span><a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/sbike_riders_pts.pdf">Stand in het kampioenschap</a></p>

<iframe width="468" height="263" src="http://www.youtube.com/embed/gUdq-khMh7Y" frameborder="0"></iframe> <p><br /> </p> <p> <iframe width="468" height="263" src="http://www.youtube.com/embed/1lFDToQXJA4" frameborder="0"></iframe></p> <p><br /> </p> <p> <iframe width="468" height="263" src="http://www.youtube.com/embed/ETTjxi9iUaU" frameborder="0"></iframe></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;"><strong><em>De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? &nbsp;<a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-family: arial; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;">Klik hier om u aan te melden</a></em></strong></p> <p> <div style="font-family: arial; line-height: 16px;"><strong><br /> </strong></div> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FHOME%2FWelkom%2Ftabid%2F38%2FOVERIG%2FBSB%2Fvideo-lowes-en-byrne-winnen-op-oulton-park%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F32113%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>