Ana Carrasco greep zaterdagochtend op Donington Park haar tweede opeenvolgende WorldSSP 300 pole. Achter de Spaanse coureur waren het Nederlander Koen Meuffels en Mika Perez. Ook kwamen Nederlanders Walid Khan (7), Scott Deroue (10), Glenn van Straalen (17), Dennis Koopman (25), Joep Overbeeke (29) en Ryan Vos (32) in actie.

SP1
In een chaotische eerste kwalificatiesessie met maar liefst 29 coureurs op de baan was het leider in het kampioenschap en winnaar van de race in Imola, Ana Carrasco, die de snelste tijd wist te rijden voor Dani Valle waardoor het tweetal verder kon naar Superpole 2 om te proberen de pole te pakken. Daarachter was het Tom Edwards die met de derde tijd vanaf de dertiende plaats mag starten voor Luca Grünwald en Galang Hendra Pratama. Verder waren het Gonzalez, Glenn van Straalen (7), Epis, Kappler en Herrera in de top tien.

De overige Nederlanders waren Dennis Koopman met een 15e tijd en dus een 25e startplaats, Joep Overbeeke met de 19e tijd en de 29e startplaats en Ryan Vos met een 22e tijd in de kwalificatie waardoor hij vanaf de 32e plaats zal starten.

SP2
Het was Koen Meuffels die sterk begon aan deze Superpole 2 sessie en nam al gauw de voorlopige pole in handen voor Enzo de la Vega en Mika Perez. Ondanks een goed begin kon Scott Deroue geen aanval doen op pole position aangezien de Kawasaki van de Nederlander te maken kreeg met enkele technische problemen.

In de slotfase werd de snelste tijd van Meuffels nog flink onder vuur gelegd en het was Ana Carrasco die in de laatste seconden onder de tijd van de Nederlander dook waardoor de Spaanse Kawasaki coureur wederom op pole staat. De tijd van Meuffels bleek wel genoeg te zijn voor de tweede positie met Mika Perez achter zich op de eerste startrij voor de race op zondag. Verder waren het Jähnig, De la Vega, Sánchez, Walid Khan, Loureiro, Valle en Scott Deroue in de top tien.

De WorldSSP300 race zal zondagmiddag om 15:20 uur Nederlandse tijd van start gaan.

 

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag