Carrasco wint, González behaalt 2019 WorldSSP 300 titel op Magny-Cours

111
worldssp300
Ana Carrasco (m) wint, wereldtitel voor Manuel Gonzalez (l) en derde plaats voor Scott Deroue (r) | foto© Pirelli

Ana Carrasco heeft zondagmiddag de WorldSSP 300 race gewonnen op het Circuit de Nevers Magny-Cours voor Manuel González en Scott Deroue. De Spaanse ex-kampioene sloeg op het juiste moment toe en wist daardoor een aanval van de concurrentie in de slotronde te voorkomen. Doordat González tweede werd schreef hij het 2019 WorldSSP 300 kampioenschap op zijn naam.

Zondagmiddag om 15:15 uur gingen de lichten uit voor de twaalf ronden durende World Supersport 300 race op het Circuit de Nevers Magny-Cours. De omstandigheden voor de laatste race van de dag leken wat minder gunstig te zijn aangezien de zon achter de wolken was verdwenen en er een stevige wind was opgestoken.

De voorlaatste race van het seizoen voor de WorldSSP 300 klasse stond volledig in het teken van het kampioenschap. Voorafgaand aan de race had Manuel González 38 punten voorsprong op Scott Deroue en 47 punten op Ana Carrasco. Het was dus vrijwel zeker dat de Spanjaard de titel zou behalen, echter mocht hij niet meer dan tien punten verliezen mocht Deroue de race winnen.

Het was verdedigend kampioen Ana Carrasco die het beste wist te starten en als leider de eerste bocht in ging voor thuisrijder Andy Verdoïa en polesitter Scott Deroue. De Nederlander wist de koppositie al gauw in handen te nemen en probeerde weg te rijden met Verdoïa. Echter ontstond er al gauw, zoals gebruikelijk in deze klasse, een grote kopgroep met veel coureurs dichtbij elkaar.

Deroue, Carrasco, Verdoïa, Galang Hendra Pratama en Bruno Ieraci namen om beurten de koppositie over en zaten elkaar constant dwars.

In de derde ronde kwam de race vroegtijdig ten einde voor Dion Otten, de Nederlander was gecrasht in bocht 3 (Estoril). Ook Koen Meuffels zou de vlag niet zien aangezien hij al vroeg ten val was gekomen met Jarno Ioverno.

Titelkandidaat Manuel González nam in de vierde ronde voor het eerst in de wedstrijd de leiding over en leek samen met Carracso, Verdoïa en Deroue weg te rijden van de achtervolging.

In de zevende ronde nam thuisrijder Verdoïa de koppositie weer over maar met name Carrasco leek in staat om constant terug te slaan. Het tweetal was samen met González, Hendra Pratama en Deroue losgereden terwijl Livio Loi daarachter, vanaf een 37e startplaats, de zesde positie in handen had voor Bruno Ieraci, Jeffrey Buis en Victor Steeman.

Zoals gebruikelijk zou het aankomen op de laatste ronde. Carrasco reed aan de leiding en had een aantal motorfietslengtes voorsprong. De Spaanse had bij het ingaan van de laatste bochtensectie genoeg gedaan om als winnaar over de streep te komen terwijl González daarachter, terwijl het niet nodig was voor het kampioenschap, alsnog de aanval inzette en voorbij ging aan Deroue. De Spanjaard kwam hierdoor als tweede over de finish voor de Nederlander en behaalde daarmee de 2019 WorldSSP 300 titel. Verder eindigden Verdoïa, Hendra Pratama, Loi, Ieraci, Buis, Steeman en Kalinin in de top tien.

In het derde jaar van het bestaan van de WorldSSP 300 klasse is González dus de derde kampioen en zijn ze alle drie afkomstig uit Spanje. Het lijkt erop dat González volgend seizoen in het WorldSSP kampioenschap zal rijden.

De volgende keer dat de WorldSSP 300 coureurs in actie komen is tijdens het laatste raceweekend van het seizoen 24 t/m 26 oktober op het Losail International Circuit in Qatar.