Carrasco wint hectische WorldSSP 300 race op Misano, Steeman vijfde

113
Ana Carracso - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Kawasaki Racing

Ana Carrasco heeft zondagmiddag de WorldSSP 300 race gewonnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De verdedigend kampioene reed een sterke slotfase en kon daardoor een aanval van de concurrentie voorkomen. Manuel González werd tweede, Andy Verdoïa derde. Victor Steeman was de beste Nederlander op de vijfde plaats. 

De laatste race op zondagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli was die voor de World Supersport 300 klasse. De zon scheen nog steeds fel en het was warm op het Italiaanse circuit met een buitentemperatuur van zo’n 28°C.

De vanaf pole vertrekkende Manuel González startte goed en ging als leider de Variante del Parco in voor Ana Carrasco en Andy Verdoïa. Nederlander Victor Steeman wist bij deze drie coureurs aan te sluiten waardoor er een kopgroep van vier ontstond.

Het was een zeer chaotische openingsronde waarbij het na vijf bochten al mis ging. Tom Bramich crashte bij het uitkomen van bocht 5 waarna zijn Kawasaki over de racelijn schoof. Nagenoeg alle coureurs konden de machine ontwijken, echter raakte met name Daniel Blin deze op volle snelheid en kwam hij hard ten val. Een tweetal andere coureurs crashten ook door het raken van de gecrashte machine maar uiteindelijk liep het goed af.

Drie bochten later kwam Robert Schotman ten val bij het insturen voor bocht 8 (Curva la Quercia) en kwam ook zijn race ten einde. Verder crashten ook Koen Meuffels, Jan-Ole Jähnig, Jacopo Facco en Nick Kalinin in deze openingsronde waardoor hun race vroeg ten einde kwam. Wonderbaarlijk genoeg werd de rode vlag na al deze valpartijen niet gezwaaid en ging de race door.

Aan de kop van het veld reed leider in het kampioenschap Manuel González na drie ronden aan kop voor verdedigend WorldSSP 300 kampioene Ana Carrasco, Galang Hendra Pratama, Andy Verdoïa, Nederlander Victor Steeman en Emanuele Vocino in een groep van zes coureurs. Enkele seconden daarachter voerde Scott Deroue de tweede groep aan die streed voor de zevende positie. Deze groep bestond uit zo’n veertien coureurs.

De zes coureurs in de kopgroep verwisselden constant van positie en het waren met name González en Carrasco die om beurten de leiding in handen namen. Steeman was aanvankelijk in een fel duel verwikkeld met Vocino maar de KTM coureur wist steeds verder naar voren te komen en af en toe een voorwiel te laten zien aan de leiders. Deroue was losgebroken van de tweede groep en reed een eenzame race op de zevende positie.

In de slotfase van de race wist Carrasco enkele tienden te winnen ten opzichte van de concurrentie waardoor de cruciale slipstream verbroken werd. De Spaanse kampioene wist hiermee ruimte genoeg te maken dat niemand haar kon aanvallen waardoor ze als winnaar over de streep kwam voor de vierde keer in haar carrière.

González kwam in de laatste bocht ver buiten de baan maar mocht zijn tweede positie behouden, Verdöia kwam als derde over de streep. Hendra Pratama werd daarachter vierde voor Steeman die op het rechte stuk de vijfde positie nog overnam van Vocino. Deroue eindigde op de zevende positie voor Bastianelli, Sabatucci en Hernández Moyano in de top tien. Jeffrey Buis scoorde één WK punt met de vijftiende plaats.

In het kampioenschap heeft González goede zaken gedaan en met 108 WK punten heeft hij een ruime voorsprong op Carrasco en Deroue die beide 65 punten hebben.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App