CIV MiniGP Italy series: Pole voor Korporaal tijdens finaleweekend in Varano

522
jaylen-korporaal
Jaylen Korporaal | foto© eigen foto

Het afgelopen weekend werd in Varano de finaleronde van het 2023 CIV Junior verreden. In de CIV MiniGP Italy serie kwamen de Nederlanders Jaylen Korporaal (Ohvale 160) en Manny van Tilburg (Ohvale 190) aan de start. Met een pole, een podiumplaats en een geslaagde comeback deed het tweetal het niet onverdienstelijk.

Met een vierde plaats in de tussenstand reisde Jaylen Korporaal af naar Varano voor de laatste ronde van het seizoen. Voor Manny van Tilburg stond het teken van zijn comeback, dit na een lange en vervelende blessure.

Ohvale 160
Meteen in de vrije trainingen liet Korporaal al zien dat het met zijn snelheid wel goed zat. In de twee kwalificaties was het veld erg aan elkaar gewaagd, maar in de slotfase van de tweede kwalificatie was daar Korporaal die in zijn allerlaatste ronde de snelste rondetijd op de klok wist te zetten en daarmee de pole voor zich opeiste.

In de eerste race was de vanaf de pole gestarte Korporaal goed weg en ontstond er een kopgroep van zes rijders. Bij het ingaan van de laatste ronde zagen we de Nederlander de tweede plaats innemen en leek er een topklassering in de maak. Helaas zorgde een inschattingsfout van een collega coureur voor een crash, een crash waarin Korporaal en nog een andere coureur werden meegenomen. Ondanks een sterke race zorgde dit voor een DNF.

In de tweede race was Korporaal extra gebrand op een goede klassering. Na in de race enigszins afwachtend gereden te hebben wist Korporaal in de allerlaatste bocht nog twee collega coureurs te verschalken en op 0,129 seconde van de winnaar als tweede de finish te passeren.

Met deze tweede plaats in the pocket in deze allerlaatste race kan Korporaal terugkijken op een geslaagd seizoen in deze sterk bezette competitie. Met een verschil van slechts twee punten op de nummer drie eindigde de jonge Nederlandser als vierde in de eindstand van het kampioenschap.

Volledige uitslagen: Race 1 | Race 2

Ohvale 190
In deze klasse zagen we de terugkeer van Manny van Tilburg. De coureur uit Amersfoort was lange tijd uit de roulatie na een zware crash in juli tijdens de vierde ronde van het seizoen op het Viterbo International Circuit. Zonder veel te kunnen hebben trainen was Van Tilburg vastberaden om zich van zijn beste kant te laten zien in deze laatste ronde van het seizoen.

Van Tilburg wist zich op een verdienstelijke vierde plaats te kwalificeren. In de eerste race wist de jonge Nederlander deze positie ook lange tijd in te nemen totdat een crash een vroegtijdig einde te maken aan deze eerste race van de dag. In de tweede race wist de MTA Junior Team coureur de race wel te volbrengen en werd een achtste plaats zijn deel. Al met al toch nog een bevredigend resultaat voor Van Tilburg die hiermee een moeilijke periode met blessureleed afsloot.

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: