Cluzel, Perolari en Mahias zorgen voor Franse top drie in WorldSSP FP3

120
Jules Cluzel was de snelste WorldSSP rijder in FP3 op Portimão | foto© GeeBee images

Jules Cluzel was het snelste in de derde World Supersport vrije training op Portimão. Corentin Perolari en Lucas Mahias noteerde een tweede en derde tijd, wat zorgde voor een Franse top-drie. Kampioenschapsleider Andrea Locatelli klokte een vierde tijd.

Net als in World Superbike waren ook veel World Supersport coureurs zaterdagmorgen in FP3 gelijk sneller dan de vrijdagtrainingen. Andrea Locatelli had vrijdag de snelste tijd genoteerd nipt voor Jules Cluzel. Corentin Perolari, die bezig is aan een sterk weekend, was de eerste rijder die de tijd van Locatelli wist te verbeteren. De Franse Yamaha-rijder zetten binnen vijf minuten al een 1’45.466 op de klokken. Enkele minuten later wist landgenoot Cluzel met 0.024 seconde onder zijn tijd te duiken.In het tweede deel van de twintig minuten durende sessie ging Cluzel nog rapper rond en verbeterde zijn tijd nog eens met twee tienden. De 1’45.299 van de Fransman bleek ook de snelste tijd van FP3 en tevens de snelste tijd na drie vrije trainingen. Perolari eindigde op polaats twee en Lucas Mahias maakt de Franse top-drie compleet. Locatelli wist zijn tijd van vrijdag niet te verbeteren en eindigde op plaats vier voor Hannes Soomer.

Manuel Gonzalez sloot de sessie als zesde af voor Isaac Vinales, Raffaele De Rosa, Philipp Oettl en Axel Bassani. EAB Ten Kate Racing rijder Steven Odendaal viel tegen. De Zuid-Afrikaan wist zijn tijd van vrijdag niet te verbeteren en noteerde slechts een zestiende tijd. Lachlan Epis, de vervanger van de geblesseerde Jaimie van Sikkelerus bij het MPM Routz Racing Team, kwam tot een negentiende tijd.

De Superpole voor de World Supersport klasse staat voor 11:40 uur (12:40 uur NL tijd) op het tijdschema. De World Supersport coureurs rijden twee wedstrijden, waarvan de eerste vanmiddag om 15:15 uur (16:15 uur NL tijd) van start gaat.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App