De la Vega het snelst op vrijdag in Frankrijk, Schotman derde

256
enzo
Enzo de la Vega - Magny Cours | foto© Nico Schneider

Enzo de la Vega heeft op vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de WorldSSP300 klasse op Magny-Cours de snelste rondetijd gereden voor Mika Perez en Robert Schotman. Scott Deroue noteerde de vierde tijd, Khan de veertiende, Steeman de vijftiende, Vos de 33e, en Koopman de 37e. 

De laatste vrije training van de dag werd verreden door de World Supersport 300 coureurs op het Circuit de Nevers Magny-Cours. De omstandigheden waren nog altijd zeer zonnig en warm maar het leek erop dat de de coureurs en motoren van de kleinste klassen hier moeite mee hadden aangezien de tijden van de eerste sessie niet zo makkelijk geëvenaard werden.

Uiteindelijk werd het tempo in de slotfase opgeschroefd en werden er langzaam maar zeker snellere tijden op de klokken gezet. De coureurs probeerden allemaal een plaats in de top tien te veroveren om daarmee rechtstreekse deelname aan Superpole 2 zeker te stellen. Het was de Franse coureur Enzo de la Vega die voor eigen publiek met een 1’54.224 de snelste rondetijd van de dag wist te rijden voor Mika Perez en Robert Schotman. Daarachter waren het kampioenschapskandidaat Scott Deroue, Verdoïa, Sánchez, Hendra Pratama, González, Bernardi en Edwards in de top tien. Khan kwam naar de veertiende tijd, Steeman naar de vijftiende, Vos de 33e, en Koopman de 37e.

In de gecombineerde tijdlijsten over de twee verreden vrije trainingen ziet de top tien er als volgt uit: De la Vega, Perez, Schotman, Deroue, González, Edwards, Verdoïa, Sánchez, Hendra Pratama en Loureiro.

De kwalificatiesessies voor de WorldSSP300 klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours gaan zaterdag om 11:30 uur van start.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App