Voor de zeven Nederlandse WorldSSP 300 coureurs stond er zaterdag op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari de derde vrije training en de kwalificatie op het programma. Onderstaand de reacties van het zevental na afloop van de tweede dag van de Pirelli Italian Round.

Ook de tweede dag op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari werd gekenmerk door een groot aantal rode vlag situaties. De zeven Nederlandse WorldSSP 300 coureurs kwamen echter ongeschonden uit te strijd.

Met de negende startplaats is Scott Deroue zondag de best geklasseerde landgenoot op de startgrid terwijl de van een blessure terugkerende Finn de Bruin in de kwalificatie niet verder wist te komen dan de achtendertigste kwalificatietijd. Aangezien de eerste dertig zich rechtstreeks plaatsen voor de zondag te verrijden race kwam De Bruin, die dit weekend zijn terugkeer maakt in het kampioenschap na een in Aragon opgelopen polsblessure, zaterdagmiddag uit in de Last Chance race waar hij een negende plaats wist te scoren.

Onderstaand de reacties van de Nederlanders na afloop van de tweede dag in Imola

Scott Deroue (P9): Ik ben tevreden over deze tweede dag. We hebben zowel in FP3 als in de Superpole een stap kunnen maken. Het is een lastige baan, maar het gevoel op de motor wordt steeds beter. Ik hoop er morgen een mooie wedstrijd van te maken!”

Robert Schotman (P12): “De derde vrije training vanmorgen verliep eigenlijk best wel goed maar een echt snelle ronde zat er niet in vanwege de groep. In de kwalificatie kwam ik wederom in een grote groep terecht en was echt lastig om een goede plek te vinden. Gelukkig wist ik één goede ronde te rijden, een ronde welke goed was voor P12 op de grid. De verschillen met de coureurs voor me zijn klein, dus ik ben tevreden.”

Jeffrey Buis (P13): “Vanmorgen in de derde vrije training liep het niet helemaal zoals ik had verwacht vanwege een klein technisch probleem. In de Superpole viel alles echter wel op zijn plaats en kon ik er een aantal snelle ronden uitpersen wat uiteindelijk resulteerde in een dertiende startplaats voor de race van zondag.

Victor Steeman (P16): “Het ging vandaag weer niet echt super. Opnieuw technische problemen, maar ondanks dit ongemak toch nog een aardige ronde kunnen rijden. Het team is nu hard aan het werk en zijn proberen de motor weer in orde te maken voor de race van morgen.”

Koen Meuffels (P25): “Ik ben zeker niet tevreden met mijn positie. We hebben echter wel een grote stap gemaakt met de motor waardoor ik vertrouwen heb voor de race van morgen.”

Dion Otten (P28): “De eerste training vandaag ging redelijk alleen die ene snelle ronde kwam er net niet uit, dit mede omdat iedereen maar zat te wachten. Tijdens de kwalificatie zat ik op de verkeerde plaats op de baan waardoor ik een goede slipstream miste en er wederom niet echt een goede rondetijd inzat. Gelukkig heb ik me wel rechtstreeks weten te plaatsen voor de hoofdrace.”

Finn de Bruin (P38): “Het rijden op deze voor mij nieuwe baan hier in Imola was erg lastig. Vanaf de eerste sessie al veel problemen met het leren van de baan en het aanpassen van mijn rijstijl gedurende het weekend.”

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App