Dit seizoen staan er ook voor de WorldSSP 300 coureurs twee wedstrijden per weekend op het programma. Zondag werd op een opnieuw warm Circuito de Jerez – Angel Nieto de tweede race van de Pirelli Spanish Round verreden. Hoe het de Nederlandse deelnemers verging is te lezen in de onderstaande reacties van het viertal.

Scott Deroue (P4): “Het was echt een hele moeilijke race vandaag. We hadden simpelweg niet het tempo. In de warm-up ging het super, maar in de race hadden we het lastig met de hoge baantemperatuur. Normaal komen ze mij met remmen moeilijk voorbij en nu gebeurde dat wel. Dan raak je uit je ritme. Maar met P4 moeten we vandaag zeer tevreden zijn na het podium van gisteren. Nu op naar Portimão!”

Jeffrey Buis (P13): “Het was een mooie race. Ik zat er aan het begin gelijk goed bij en reed al snel derde. Sommige rijders waren gelijk vrij wild vooraan. Ik koos ervoor om zelf iets rustiger aan te doen, maar bleef wel goed in de kopgroep rijden. Het plan was om op het laatst aan te vallen. Maar mijn banden waren toen al echt op, dus dat lukte niet echt meer. Ik kwam als zevende over de finish, maar ik heb een penalty (5 sec) gekregen omdat ik op het groene gedeelte naast de baan ben gekomen. Helaas niet de uitslagen dit weekend die we qua snelheid verdienen, maar op naar de volgende ronde in Portugal!”

Koen Meuffels (P16): “Over de races moeten we tevreden zijn, want daarin hebben we het maximale eruit gehaald. We hebben het in de vrije trainingen laten liggen, waardoor we de Last Chance Race moesten rijden en achteraan op de grid stonden in de races. Het tempo was goed genoeg om met de kop mee te kunnen en beide keren heb ik zo’n twintig plaatsen goedgemaakt. Nu gaan we ons focussen op Portimão.”

Glenn van Straalen (P20): “We hebben een stap met de motor gemaakt ten opzichte van de eerste race. We hebben het in de kwalificatie laten liggen, want het is erg moeilijk om in deze klasse naar voren te komen tijdens de race. De snelheid is niet verkeerd denk ik, maar we zaten nu in de verkeerde groep. In Portimão wordt het belangrijk om beter te kwalificeren en dan hopen we verder naar voren te komen!”

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

 

Uitgebreidere verslagen van de sessies van zondag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag