Deroue en González sluiten eerste dag op TT Circuit Assen als snelste af

60
Scott Deroue - TT Circuit Assen | foto© René Vos

Scott Deroue en Manuel González hebben vrijdagmiddag in de tweede vrije trainingen voor groep B en A de snelste rondetijden gereden. Victor Steeman werd in de B groep tweede, Jeffrey Buis achtste. Robert Schotman noteerde de tweede tijd in de A groep, Dion Otten de elfde en Koen Meuffels de dertiende.

Vrijdagmiddag om 13:30 uur begon de tweede vrije training voor de World Supersport 300 klasse op het TT Circuit Assen. Net zoals tijdens FP1 was de B groep als eerst aan de beurt met aansluitend de A groep. Vergeleken met de ochtendtraining was de temperatuur nagenoeg hetzelfde, echter begon het wat steviger te waaien en voelde het zeer koud aan rond het Drentse circuit.

Groep B
Crashes waren er al vroeg in de sessie voor Bahattin Sofuoglu en Francisco Gómez. De Turkse coureur schoof onderuit bij het ingaan van de Haarbocht, de Spanjaard kwam ten val bij het insturen voor Mandeveen. Beide coureurs bleven ongedeerd.

Victor Steeman kende een sterk begin van deze tweede vrije training en had halverwege de snelste rondetijd in handen voor Borja Sánchez en landgenoot Scott Deroue. Ook Jeffrey Buis wist zich voorin te melden bij snelste coureurs.

Jack Hyde werd de volgende crasher, de Australiër kwam ten val bij het ingaan van de Geert Timmer bocht maar bleef ongedeerd.

In de slotfase waren de meeste coureurs flink aan het pushen en met name Deroue en Buis wisten snelle sectortijden te noteren. Echter kregen ze het beide niet voor elkaar om alle snelle sectoren aan elkaar vast te knopen waarbij Deroue de sessie uiteindelijk met een 1’51.618 als snelste afsloot voor Steeman en Sánchez. De la Vega noteerde de vierde rondetijd voor Blin en Kappler, daarachter wisten Verdoïa, Buis, Ieraci en Loureiro zich in de top tien van groep B te klasseren.

Groep A
Vervolgens kreeg de A groep hun tweede half uur rijtijd van de dag op het TT Circuit Assen. Voor Ton Kawakami ging het al na zo’n zes minuten mis aangezien de Braziliaan in het midden van de GT chicane onderuit ging. Hij kon zijn Yamaha YZF-R3 oppakken en meteen terugduwen naar de pitbox.

Halverwege de sessie had Mika Perez de snelste rondetijd in handen voor een opnieuw sterk ogende Robert Schotman, ondanks dat hij zijn tijd van FP1 nog niet verbeterd had. Ook Dion Otten en Koen Meuffels lieten zich zien bij de eerste tien.

Ook Omar Bonoli werd één van de coureurs die de grindbak zou opzoeken. De Italiaan kwam ten val

Uiteindelijk was het de winnaar van de race op MotorLand Aragón, Manuel González, die met een 1’50.934 de snelste rondetijd wist te rijden en daarmee ook de snelste coureur van de dag werd gezien over beide groepen. Robert Schotman kwam naar de tweede tijd met verder Mika Perez, Jan-Ole Jähnig, Ana Carrasco, Tom Edwards, Hugo de Cancellis, Galang Hendra Pratama, Nick Kalinin en Omar Bonoli in de top tien. Dion Otten noteerde de elfde tijd, Koen Meuffels de dertiende..

De derde vrije training voor de WorldSSP 300 klasse gaat zaterdagochtend om 10:10 uur van start met de kwalificatie om 12:20 uur.

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App