Scott Deroue is zaterdagmiddag in Qatar winnaar geworden van de laatste WorldSSP 300 race van het seizoen. Een fotofinish wees uit dat Deroue 0,010 sec. eerder de finish passeerde dan zijn land- en teamgenoot Koen Meuffels. De Spanjaard Bruno Ieraci mocht na afloop als derde samen met de twee Nederlanders naar het podium.

Bij de start was het Ana Carrasco die het snelst weg was maar na een hectische eerste ronde was het Tom Edwards die na de eerste ronde als leider doorkwam voor Bruno Ieraci, Manuel Gonzalez, Galang Hendra Pratama en Scott Deroue.

Nadat de eerste kruitdampen iets waren opgedroogd ontstond er een kopgroep van negen coureurs met daarin de Nederlanders Deroue, Koen Meuffels en Victor Steeman.

Halverwege de tien ronden tellende race was de in eerste instantie negen coureurs tellende kopgroep iets uitgerekter met vijf rijders die zich iets los leken te rijden van de rest van de groep waar Steeman leek te moeten lossen.

Deroue en Meuffels wisten zich goed voorin de groep te handhaven terwijl nog eens drie coureurs weer de aansluiting wisten te vinden.

 

Binnen de kopgroep werd er diverse keren van positie gewisseld en er viel dan ook geen peil op te trekken wie in deze slipstream race aan het langste eind zou gaan trekken. Bij het ingaan van de laatste ronde was het Meuffels aan de leiding met daarachter een wirwar van coureurs knokkend voor de tweede plaats.

Meuffels leek vervolgens te profiteren van de druk met elkaar in de weer zijnde rest van de groep maar met nog twee bochten te gaan was het Deroue die de aansluiting weer wist te vinden bij zijn teamgenoot.

Bij het uitkomen van de laatste bocht was het nog steeds Meuffels aan de leiding met in zijn slipstream Deroue. In de laatste poging om de winst te grijpen zette Deroue zijn machine net voor de finish naast die van zijn teamgenoot.

Ondanks dat Deroue in eerste instantie op het scherm tot winnaar werd uitgeroepen besloot de wedstrijdleiding de uitslag nog niet te bevestigen maar eerst de fotofinish te bekijken alvorens een winnaar bekend te maken.

 

Niet veel later kwam de bevestiging en werd Deroue tot winnaar uitgeroepen. Meuffels werd op 0,010 seconde tweede terwijl Ieraci op 0,249 seconde de derde plaats kreeg toegewezen.

Gonzalez werd vierde gevolgd door Carrasco, Edwards, Hendra Pratama, Andy Verdoïa, Hugo de Cancellis en Dion Otten die zich na een mindere kwalificatie in de race nog terug knokte naar de tiende plaats.

Jeffrey Buis eindigde in deze race op de twaalfde plaats terwijl Steeman na een sterk eerste deel de strijd vroegtijdig moest staken vanwege een technisch probleem.

Eindtand kampioenschap
Nadat Gonzalez in Magny Cours al de titel veilig had weten te stellen was de strijd voor de tweede plaats nog niet beslist. Met zijn overwinning ging deze naar Deroue terwijl Carrasco in de eindstrijd de derde plaats voor haar opeiste.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App