Scott Deroue was snel tijdens de vrije trainingen van de World Supersport 300 klasse op Donington Park. Het ging echter mis toen Deroue ten val kwam op de gladde baan in de Superpole kwalificatie. De Kawasaki-coureur moest zaterdag vervolgens van start in de Last Chance Race, waarin hij door een andere rijder werd meegenomen in een crash. Hierdoor mag Deroue zondag niet van start in de hoofdrace.

Scott Deroue zijn raceweekend in Donington begon vrijdag erg goed. Tijdens de zonnige vrije trainingen klokte de MTM MotoPort Kawasaki coureur een derde tijd. Zaterdag was het weer totaal omgeslagen en was het nat op Donington Park. Ook tijdens de derde vrije training, waarin Deroue een zevende tijd zette, en in het begin van de Superpole was er niets aan de hand. De coureur uit Nijkerkerveen had een goed gevoel in de regen en stond op een zesde plaats in zijn groep, toen hij zonder waarschuwing zijn motor verloor in een linkerbocht. Omdat er nog tien minuten te gaan waren en Deroue niet meer kon deelnemen aan de sessie, zakte hij buiten de top-dertig waardoor hij zaterdagmiddag moest starten in de Last Chance Race.

In de Last Chance Race moest Deroue vanaf de tiende startpositie vertrekken. De baan was nat bij de start, dus de rijders stonden op regenbanden. Gedurende de race droogde baan op. Deroue besloot om zijn banden te sparen in deze omstandigheden. De eerste zes rijders kwalificeerden zich voor de hoofdrace en dat was het focuspunt voor de Nederlander. De 23-jarige coureur had alles onder controle, totdat in de zevende ronde Kade Verwey kort achter hem ten val kwam. De Britse rijder nam Deroue mee in zijn crash. Hierdoor was de Kawasaki coureur zijn raceweekend ineens voorbij, zonder de race in Donington gereden te hebben.

Scott Deroue: ‘De vrijdag was goed. Ik had de snelheid en we hadden een stap gemaakt ten opzichte van Misano. Zaterdag was het nat en dan is het circuit van Donington erg glad. Ik had een goed gevoel in de regen. In Misano had ik teveel afgewacht in de Superpole en nu wilde ik meer aanvallen. Ik stond op de zesde plaats en had nog geen momentje gehad, toen ik ineens de motor kwijt was op een plek waar ik niet het verwachtte. Dan sta je ineens in de Last Chance Race. Ik probeerde mijn banden te sparen en de race te controleren. Dit eigenlijk erg goed, totdat een kort rijder achter mij onderuit ging en mij meenam in zijn crash. Dan is de droom ineens over en sta je zondag langs de kant.’niet zo zijn dat ik dit kon omzetten naar een goed resultaat.’

Na Donington breekt er voor de World Supersport 300 klasse een lange zomerstop aan, want de volgende race is pas over twee maanden op zondag 8 september in Portugal. In de tussentijd staan er voor Deroue diverse tests gepland en zal hij ook deelnemen aan de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen in het weekend van 16 t/m 18 augustus.

 

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App