Deroue, Meuffels, Van Straalen en Buis over hun eerste race in Jerez

9
scott-deroue
Scott Deroue - Jerez | foto © GeeBee images

Op een zinderend warm Circuito de Jerez – Angel Nieto werd zaterdagmiddag de eerste WorldSSP300 race van het seizoen verreden. Voor de Nederlanders Scott Deroue, Koen Meuffels, Glenn van Straalen en Jeffrey Buis een race met wisselend successen.

Zo was er zaterdagmiddag een keurige en zwaarbevochten derde plaats voor Scott Deroue, streed Jeffrey Buis lange tijd mee voorin het veld totdat een crash vroegtijdig een einde maakte aan de race. Koen Meuffels vocht zich na een minder goede kwalificatie en deelname aan de Last-chance race naar een vijftiende plaats en eindigde Glenn van Straalen – net als Meuffels vanuit het achterveld op de grid – naar een eenentwintigste plaats.

Onderstaand de reacties van het viertal na afloop van de eerste race van het seizoen en het weekend.

Scott Deroue (P3): “Ik had een goede start. Dat moest ook wel, omdat we vanaf P13 moesten komen. Ik kon al snel naar de top vijf rijden, maar ik had niet de snelheid om weg te komen. Halverwege de race werd het echt zwaar met deze temperaturen, ondanks dat ik normaal wel goed tegen warmte kan. In de slotfase vochten we voor P2. Ik had het plan klaar voor de laatste bocht, maar omdat ik werd geraakt moest ik wijd en verloor een paar plaatsen. Op het laatste rechte stuk kon ik, doordat andere rijders elkaar raakten, nog weer naar P3 komen. Ik ben blij met het resultaat, al was ik graag tweede geworden. Zondag Race 2 in Jerez!”

Koen Meuffels (P15): “Natuurlijk, ik moet echt gaan werken aan de kwalificatie zodat we er bij staan vanaf het begin. Dat is waar het nu fout gaat. Na de last-chance race wist ik dat het lastig zou worden vanaf P35 op de grid. Het tempo en de rondetijden van de race waren goed en zijn beloond met een 15e plaats, iets waar ik voor nu helaas tevreden mee moet zijn. Helaas moet ik morgen weer bijna achteraan starten dus we gaan weer voor de punten!”

Glenn van Straalen (P21): “Het was een moeilijke race. We wisten dat het een zware wedstrijd zou worden, omdat we van ver moesten komen op de grid. De grip was, door de hogere asfalttemperatuur, anders dan vanmorgen. Dat was niet in ons voordeel. Ik kon niet vechten, zoals graag had willen doen. We gaan proberen voor morgen nog wat te vinden.”

Jeffrey Buis (DNF): “Na de start zat ik er gelijk goed bij. Ik reed al snel in tweede positie. Ik probeerde zo safe mogelijk te rijden in de drukke kopgroep. Er werd constant vooraan gewisseld van positie. Ik wilde bij de voorste rijders blijven in de kopgroep en dat lukte goed. Helaas werd ik in de achtste ronde aangetikt, waardoor ik ten val kwam. Enorm balen natuurlijk, maar dat hoort ook bij racen. We hebben laten zien dat we ook de snelheid in de race hebben. Nu op naar de volgende wedstrijd en die is gelukkig morgen al!”

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App