Dutch Superbike coureur Nick Vlaar stopt na dit seizoen

3644
nick-vlaar
Nick Vlaar | foto© Jan Timmerman

Nick Vlaar hangt na dit seizoen zijn helm aan de wilgen. Dit nieuws heeft de Dutch Superbike coureur dinsdag 28 september via een officieel persbericht wereldkundig gemaakt. Vlaar is hiermee na Frank Nieman de tweede Dutch Superbike coureur die deze week zijn afscheid heeft aangekondigd.

Na er heel goed over nagedacht te hebben, heeft Nick Vlaar het besluit genomen om te stoppen met motorracen. Na negen mooie jaren racen is het tijd is voor wat nieuws. Dit jaar had Vlaar graag weer een stapje willen maken en regelmatig podiumplaatsen willen behalen, dat is dit jaar helaas nog niet gelukt maar dat is niet de reden om te stoppen.

Motorracen vergt super veel tijd en energie en Vlaar heeft het altijd leuk gevonden om er veel voor te doen. Als de voldoening er is dan gaat het allemaal, maar op dit moment ontbreekt nu juist die voldoening, iets dat in het verleden nooit een probleem is geweest voor de huidige Dutch Superbike coureur. Nu de voldoening ontbreekt is het dan ook een moment om te stoppen zo laat Vlaar weten.

Nick Vlaar: “Inderdaad de voldoening ontbreekt de afgelopen tijd een beetje, en daarom vind ik het ook een mooi moment om te stoppen. Dit studiejaar zal ik gaan afstuderen voor mijn opleiding werktuigbouwkunde waar ik ook graag mijn focus op leg. Ik ben enorm blij dat ik al deze jaren de kans heb gehad deze mooie en bijzondere sport te beoefenen. Ik besef mij dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Ook besef ik mijzelf heel goed dat ik dit in mijn eentje nooit had kunnen bereiken, hier hebben mijn ouders enorm mee geholpen door alles op te zetten en vervolgens te blijven ondersteunen. Vervolgens alle sponsoren die mij elk jaar financieel hebben gesteund. Van deze sponsoren zijn er ook heel veel trouwe sponsoren die ons jaar op jaar hebben bijgestaan, dit is voor ons de reden geweest dat wij negen jaar achter elkaar konden racen.”

Na mijn eerste trainingsjaar op de 600cc kreeg Vlaar de kans om uit te komen voor het NIWA Racingteam te Zwaagdijk op een Suzuki 600cc. Bij dit team heeft de coureur uit Obdam volgens eigen zeggen leren racen tot en met het seizoen 2017. Vanaf 2018 kwam Vlaar uit voor Racingteam Edwin Ott motoren waar hij twee seizoenen op een Yamaha R6 reed en het tweede seizoen vice-kampioen werd in het Nederlands kampioenschap. De laatste twee seizoenen heeft Vlaar gereden op de Yamaha R1.

Nick Vlaar: “Ik ben beide raceteams erg dankbaar voor het realiseren van deze mooie tijd. Daarnaast wil ik alle mensen bedanken die iets hebben bijgedragen in de afgelopen negen jaar. Komend weekend gaan we er alles aan doen om het mooi af te sluiten!”

Vlaar bezet met de twee IDC-finalewedstrijden van aankomend weekend voor de boeg met 7800 gescoorde punten de zesde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter