FIM MiniGP Austria: Levi Flier voert klassement aan na tweede ronde in Rechnitz

916
levi-flier
Levi Flier | foto© Lucas Pripfl

Het afgelopen weekend werd op Circuit Speedarena Rechnitz de tweede ronde van het MiniGP Austria verreden. Op het circuit nabij de Hongaarse grens deed Levi Flier goede zaken, de jonge Nederlander scoorde er een eerste en derde plaats en gaat hiermee na twee wedstrijdweekenden aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

Levi Flier, Scott de Kwaadsteniet en Ruben Nijland reisden afgelopen weekend af naar het Circuit Speedarena Rechnitz in Oostenrijk voor de tweede ronde van het MiniGP Austria. Flier en De Kwaadsteniet verschenen aan de start in de 160cc klasse terwijl Nijland opnieuw uitkwam in de 190cc categorie.

Op zaterdag stonden er voor de coureurs eerst maar liefst zes vrije trainingen op het programma, vrije trainingen die voor de Nederlanders in het teken stonden voor het leren kennen van de voor hun nieuwe baan. Het officiële gedeelte op de technische baan met weinig inhaal mogelijkheden begon zaterdagmiddag met nogmaals twee vrije trainingen gevolgd door een tweetal kwalificaties waar de startopstellingen voor de twee zondag te verrijden races waren te verdienen.

Eerste kwalificatie
In deze eerste kwalificatie noteerde Flier de derde tijd, dit ondanks dat hij vanwege een technisch mankement weinig kon rijden. De Kwaadsteniet sloot deze sessie af met de twaalfde rondetijd achter zijn naam. In de 190cc klasse noteerde Nijland de vierde rondetijd.

Volledige uitslagen: 160cc – Qualifying 1 | 190cc – Qualifying 1

Tweede kwalificatie
Ook in deze tweede kwalificatie zette Flier de derde rondetijd op de klok terwijl De Kwaadsteniet opnieuw de twaalfde rondetijd liet noteren. Nijland kreeg in deze tweede kwalificatie te maken met een technisch probleem hetgeen hem niet alleen geen tijd opleverde maar ook nog eens drie strafplaatsen voor de tweede race op zondag.

Volledige uitslagen: 160cc – Qualifying 2190cc – Qualifying 2

Zondag begon de dag met een warm-up sessie voor beide categorieën op een wederom zonnige en zeer warme dag.

Race1
Na de warm-up afgesloten te hebben met de snelste rondetijd begon Flier vol vertrouwen aan de eerste race. Het vertrouwen werd niet beschaamd want de jonge Nederlander pakt kopstart, reed de gehele wedstrijd aan de leiding om uiteindelijk als winnaar te worden afgevlagd. De Kwaadsteniet passeerde als zevende de finish in deze eerste race van de dag terwijl Nijland in de 190cc categorie de eerste wedstrijd afsloot als vierde.

Volledige uitslagen: 160cc – Rennen 1 | 190cc – Rennen 1

Race 2
In deze tweede race had Flier opnieuw een goede start maar ging hij als tweede de eerste bocht in achter Yevsevii Kovalov. Niet veel later kwam Ethan Sparks langszij die vervolgens ook Kovalov wist te passeren en zoals winnaar werd afgevlagd voor Kovalov en Flier die dit keer dus genoegen moest nemen met de derde plaats. Ook voor De Kwaadsteniet was er in deze race met de tiende plaats een top tien klassering. In de 190cc klasse kende Nijland een goede start vanaf P7, reed al snel op de vierde plaats om uiteindelijk als derde te worden afgevlagd.

Volledige uitslagen: 160cc – Rennen 2 | 190cc – Rennen 2

Voor met name Flier werd het een prachtig weekend, hij ging niet alleen met twee bekers naar huis, hij werd namelijk door zijn goede prestaties tevens de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap.

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: