Finn de Bruin zal in 2019 als vaste deelnemer van start gaan in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. De Bruin, één van de zes Yamaha bLUcRU geselecteerden, zal uit gaan komen voor het Italiaanse Team Trasimeno.

Na een spannende auditie tijdens de Yamaha bLUcRU masterclass in het Italiaanse Latina heeft Finn de Bruin een vaste startplaats af weten te dwingen voor 2019 in het World Supersport 300 kampioenschap.

De Bruin is één van de zes jonge Yamaha bLUcRU rijders die komend seizoen actief zullen zijn in de lichtste categorie van het World Superbike kampioenschap. De Bruin zal in 2019 uit gaan komen voor het Italiaanse Team Trasimeno en zijn debuut gaan maken in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

De Bruin werd afgelopen seizoen in de kleuren van het Pearle Gebben Racing team kampioen in de Nederlandse Yamaha R3 Cup. De uit het Noord-Hollandse Julianadorp afkomstige coureur verblijft sinds deze zomer steeds vaker en meer in Assen omdat hier door het Pearle Gebben Racing team een topsportklimaat is gerealiseerd. Jasper Iwema als teammanager en riderscoach, sportbegeleiding door SportVision uit Gasteren en fysiotherapie bij AFP Assen. En natuurlijk het TT Circuit en TT Juniortrack om de hoek.

Deze combinatie en trainingsmogelijkheden zullen in 2019 met ondersteuning van het Italiaans Team Trasimeno en Yamaha bLUcRU begeleiding hopelijk leiden tot prachtige resultaten op WK niveau.

Naast de Nederlander zullen ook de Indonesiër Galang Hendra Pratama – die in 2019 zijn tweede seizoen zal rijden in de klasse en afgelopen seizoen de WorldSSP300 race in Brno op zijn naam wist te schrijven -, de Italianen Kevin Sabatucci (19) en Jacopo Facco (18), de Fransman Andy Verdoia (16) en de Spaanse Beatriz Neila (16) – de eerste vrouwelijke Yamaha bLUcRU rijdster – komend seizoen als Yamaha bLUcRU geselecteerden actief zijn in de WorldSSP 300 klasse.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App