Foggia wint, crashes voor Acosta en Garcia in Moto3 race Aragon

1008
dennis-foggia
Dennis Foggia | foto© motogp.com

Dennis Foggia heeft zondagochtend op Motorland Aragon de Moto3 race van de Gran Premio Tissot de Aragon op zijn naam geschreven. De Leopard Racing coureur passeerde na negentien ronden als winnaar de finish voor het Red Bull KTM Tech 3 duo Deniz Oncu en Ayumu Sasaki. Pedro Acosta en Sergio Garcia, de nummer 1 en 2 in de tussenstand van het kampioenschap kwamen beiden ten val.

Terwijl de mist was opgetrokken begonnen de Moto3 coureurs op Motorland Aragon om 11:00 uur aan hun race van de Gran Premio Tissot de Aragon, de dertiende race van het seizoen. In een spannende race was het negentien ronden lang een spannende strijd vooraan het veld, met daarbij in eerste instantie de twee belangrijkste kandidaten voor de titel Pedro Acosta en Sergio Garcia.







Acosta moest als eerste het strijdtoneel verlaten na een aanvaring met Xavier Artigas, maar niet veel later volgde Garcia het voorbeeld door eveneens onderuit te schuiven.

Terwijl Deniz Oncu het merendeel van de race de leiding in handen had moest de jonge Turk in de slotfase de winst laten aan Dennis Foggia terwijl Ayumu Sasaki het succes voor het Red Bull KTM Tech3 team compleet maakte door als derde de finish te passeren.

Achter de drie podiumfinishers passeerde Izan Guevara als vierde de eindstreep gevolgd door Niccollò Antonelli, Andrea Migno, Darryn Binder, Stefano Nepa, Tasuki Suzuki en Jaume Masia die in deze dertiende race van het seizoen de top tien completeerde.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens deze derde en afsluitende dag van de Gran Premio Tissot de Aragon verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.



Handige links Gran Premio TISSOT de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag



Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter