Frank Nieman in 2020 van start in ONK SuperCup 1000 klasse

530
frank-nieman
Frank Nieman | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Frank Nieman gaat in 2020 een nieuwe uitdaging aan. De 21-jarige coureur uit Staphorst maakt namelijk de overstap van de ONK SuperCup 600 naar de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup.

Frank Nieman kwam de afgelopen seizoenen uit in de ONK Supercup 600 klasse van de OW Cup. De Nieman Racing coureur eindigde in 2018 & 2019 als derde in het kampioenschap, seizoenen waarin hij meerdere overwinningen wist te behalen.

Met een overtuigende overwinning op zak tijdens de laatste ONK SuperCup 600 race van 2019 werkte Nieman samen met zijn eigen team Nieman Racing aan de plannen voor komend seizoen. Tijdens het maken van deze plannen was het doel een volgende stap te maken op sportief vlak, met andere woorden, een overstap te maken naar een zwaardere 1000cc machine.

De plannen zijn inmiddels concreet, Nieman gaat in 2020 op een snelle Yamaha R1M de overstap maken naar de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup. De Staphorster zal opnieuw uit gaan komen in de kleuren van Nieman Racing. Met een aantal vertrouwde en een aantal nieuwe mensen om zich heen hoopt Nieman ook in de competitieve ONK SuperCup 1000 klasse zijn mannetje te kunnen staan.

Frank Nieman: “Ik ben heel erg blij met deze nieuwe stap in mijn race carrière. Ik kan dan ook niet wachten om voor het eerst op de voor mij nieuwe Yamaha R1M te stappen. Het zal in eerste instantie vooral een leerproces worden, maar ik ben ervan overtuigd dat ik goed op een 1000cc machine pas. Veel mensen ondersteunen ons in deze nieuwe uitdaging, mijn dank gaat dan ook uit naar iedereen die deze voor mij nieuwe stap mede mogelijk maakt.”

De eerste ONK SuperCup 1000 race van 2020 wordt verreden op zaterdag 04 april, plaats van handeling is het TT Circuit Assen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App