Yamaha is gedwongen om de Europese Blu Cru R3 Cup voor het seizoen 2020 als gevolg van de uitbraak van het coronavirus uit te stellen. De nieuwe competitie, een samenwerking tussen Yamaha Motor Europe, de FIM en Dorna, ondersteund door JiR (Japan Italië Racing), zou dit seizoen verreden worden tijdens acht wedstrijdweekenden van het FIM Superbike World Championship.

De uitbraak van het coronavirus heeft verstrekkende gevolgen voor de nieuwe Yamaha R3 Blu Cru Cup competitie. De reisbeperkingen en de noodzakelijke COVID-19 veiligheidsprotocollen die van toepassing zijn op een eventuele herstart van het FIM Superbike World Championship (minimaal aantal personeelsleden dat aanwezig mag zijn tijdens een WorldSBK weekend) zijn twee belangrijke factoren die hebben meegespeeld in de beslissing om de Cup voor dit seizoen te annuleren.

Desondanks is Yamaha vastbesloten om de Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup in het seizoen 2021 alsnog toe te voegen aan een aantal raceweekenden van het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Andrea Dosoli, eindverantwoordelijke JiR: “Het is met grote spijt dat we de beslissing hebben moeten nemen om de Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup als gevolg van de coronavirus pandemie voor dit seizoen te moeten annuleren. De beperkingen die zijn ingevoerd om de coronaviruspandemie te bestrijden, worden door de verschillende landen in een ander tempo versoepeld. Dit zou ertoe kunnen leiden dat sommige overzeese coureurs, als gevolg van de reisbeperkingen die door hun eigen of andere overheidsorganen worden opgelegd, niet in staat zijn om naar de races af te reizen. Bovendien zouden de noodzakelijke COVID-19 veiligheidsprotocollen moeilijk te implementeren zijn voor zo’n grote groep coureurs. Deze strenge eisen zouden een negatief effect hebben op de coaching- en ondersteuning voor de jonge talenten, iets dat een heel belangrijk onderdeel van deze serie is. Om deze redenen hebben we besloten om de races voor dit jaar te annuleren en ons in plaats daarvan te richten op de voorbereiding op 2021.”

De Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup is een nieuwe competitie gericht op jonge talentvolle coureurs vanaf 12 jaar. Het doel is om voor deze jonge coureurs een ideale, kosteneffectieve eerste stap te kunnen laten maken op wk-niveau. Elke inschrijver krijgt naast een Yamaha R3 machine de beschikking over een compleet pakket waaronder Pirelli-banden, coaching, technische assistentie, een volledige racekit en paddockkleding.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App