Groen licht voor openingsronde IDM in Oschersleben

504
idm-seizoen
IDM Supersport 300 | foto© Dino Eisele

Over twee weken is het dan eindelijk zover. Nadat de eerste twee evenementen geen doorgang konden vinden is de Motorsport Arena Oschersleben van 21 t/m 23 mei plaats van handeling voor de openingsronde van het 2021 Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) seizoen.

De verantwoordelijke autoriteiten hebben de exploitant van het circuit en Motor Presse Stuttgart als promotor en organisator van de IDM groen licht gegeven voor het evenement, ook al is een strikt hygiëne concept vanwege de huidige Coronapandemie noodzakelijk en zijn toeschouwers niet toegestaan.

IDM serie manager Norman Broy: “Nadat de eerste twee IDM-evenementen moesten worden geannuleerd vanwege de COVID-19-ontwikkelingen, zien we nu licht aan het einde van de tunnel. Het evenement in Oschersleben gaat definitief door, dit nieuws kunnen we sinds vandaag met jullie delen. De ADAC GT Masters wordt een week voor ons evenement verreden en er is momenteel geen reden waarom wij daarna niet zouden racen.”

Broy’s hoop om daarna het grootste deel van de IDM-kalender normaal af te kunnen werken is gebaseerd op de voortgang van de vaccinatiecampagne onder de bevolking en de dalende incidentie cijfers.

Norman Broy: “Als het virus onder controle is, kunnen we ook weer normaal onze evenementen organiseren. Niet alleen de coureurs en de teams hebben er zin in, maar ook de fans en de organisatoren. Iedereen zit op het puntje van zijn stoel, want de IDM staat erom bekend dat er veel actie is op de baan. We hebben rijders uit in totaal 17 landen op de grid.”

De IDM Superbike 1000, IDM Supersport 600 en IDM Supersport 300 klassen zullen het in Oschersleben tegen elkaar opnemen. Het bijprogramma wordt gevormd door de Northern Talent Cup, de Pro Superstock Cup en de Twin Cup.

Het publiek zal het niet zonder de race-actie van de IDM hoeven te stellen: Zoals gewoonlijk worden de races namelijk allemaal live uitgezonden op www.idm.de.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter