Galang Hendra Pratama (Groep A) en Mika Perez (Groep B) waren vrijdagmiddag het snelst tijdens de regenachtige tweede vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours. Victor Steeman was de snelste Nederlander.

Vrijdagmiddag om 13:30 uur ging de tweede vrije training voor de World Supersport 300 klasse van start op het Circuit de Nevers Magny-Cours. Nadat de ochtendtraining nog in wisselvallige omstandigheden werd verreden was de situatie in de middag een stuk duidelijker. Het begon weer flink te regenen boven het Franse circuit wat resulteerde in opnieuw veel crashes.

Groep A
De Indonesiër Galang Hendra Pratama was met een 2’12.218 het snelst voor Ton Kawakami en thuisrijder Enzo de la Vega. Filippo Rovelli kwam naar de vierde tijd voor Nederlander Dion Otten met daarachter Ana Carrasco, Nick Kalinin, Jan-Ole Jähnig, Koen Meuffels en Dino Iozzo. Vanwege zijn snelle rondetijd in FP1 in droge omstandigheden is Otten de snelste coureur van de dag en kan dit hem verzekeren van deelname aan de hoofdrace, mochten de omstandigheden in FP3 wederom ongunstig zijn.

Valpartijen waren er voor Giacomini, Moreton, Delouvy, Aloisi, Carbonnel, Hartmann, Hendra Pratama, Kawakami, Sabatucci en De la Vega.

Groep B
In de B groep noteerde Mika Perez met een 2’11.158 de snelste rondetijd voor Adrien Quinet en Nederlander Victor Steeman. Hugo de Cancellis kwam naar de vierde tijd met verder Hugo de Cancellis, José Perez Gonzalez, Bahattin Sofuoglu, Borja Sánchez, Bruno Ieraci, Maximilian Kappler en Jarno Ioverno in de top tien. Jeffrey Buis klokte de 21e rondetijd, Finn de Bruin de 25e, Scott Deroue besloot om niet in actie te komen.

Crashes waren er voor Stroud en Schwarz, beide coureurs bleven ongedeerd.

De derde vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours gaat morgenvroeg om 10:00 uur van start met de kwalificatie om 12:20 uur.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App