Na de snelste rondetijd in de eerste vrije training was de Galang Hendra Pratama ook in de tweede vrije training voor de WorldSSP300 klasse het snelst in Brno. Achter de Indonesiër waren het Nederlander Scott Deroue en Luca Grünwald. Koen Meuffels kwam naar de zesde tijd, Van Straalen naar de zevende, Khan naar de tiende, Koopman naar de 25e en Vos naar de 32e. 

De laatste sessie die op vrijdag op het programma stond was de tweede vrije training voor de World Supersport 300 coureurs. Nadat Yamaha bLU cRU coureur Galang Hendra Pratama in de eerste vrije training de snelste tijd wist te rijden deed de Indonesiër dat in de tweede vrije opnieuw en was met een 2’18.041 de snelste coureur van de dag.

Achter Hendra Pratama waren het Nederlander Scott Deroue en Luca Grünwald. Verder waren het Manuel González, Nick Kalinin, Koen Meuffels, Glenn van Straalen, Andy Verdoïa en Walid Khan in de top tien waardoor er vier Nederlanders in de top tien geklasseerd staan. Dennis Koopman kwam naar de 25e tijd, Ryan Vos noteerde de 32e tijd.

Naast de nog geblesseerde Robert Schotman ontbreekt dit weekend in Brno ook Nederlander Joep Overbeeke. De Yamaha coureur ontbreekt echter niet vanwege een blessure maar vanwege een flinke tegenvaller in zijn benodigde sponsorbudget. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om er tijdens de volgende race in Misano weer bij te kunnen zijn. Mocht u de coureur uit Ooltgensplaat daarbij echter een steuntje in de rug willen geven? Dat kan via de volgende link: doneeractie Joep Overbeeke

De kwalificatie voor de WorldSSP300 klasse zal zaterdag om 11:30 uur van start gaan.

 

Handige links Acerbis Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag