Hobelsberger en Geiger winnen tijdens IDM Schleiz, vierde plaats voor Khan

699
Walid Khan (27) | Foto credit: Damon Teerink

Patrick Hobelsberger (IDM Supersport 600) en Dirk Geiger (IDM Supersport 300) hebben de zondagraces tijdens het IDM in Schleiz gewonnen. Walid Khan scoorde een vierde plaats in de IDM Supersport 300 klasse. Glenn van Straalen werd zesde in de IDM Supersport 600 race, één plaats voor Rob Hartog.

Zondag was de wedstrijddag van de derde ronde van het IDM kampioenschap 2021 op de Schleizer Dreieck. Net als tijdens de eerdere dagen waren de weeromstandigheden uitstekend. In dit verslag informatie over de IDM Supersport 600, IDM Supersport 300 en IDM Zijspannen wedstrijden. In een ander artikel op Racesport.nl is een verslag te vinden over de IDM Superbike 1000 wedstrijden.

IDM Supersport 600
De eerste race van zaterdagmiddag werd gewonnen door Patrick Hobelsberger voor Max Enderlein. Glenn van Straalen finishte als derde en pakte daarmee zijn eerste podium van het seizoen 2021. Na de start wisten Hobelsberger, Enderlein en Kevin Wahr wat weg te rijden bij de rest van het veld. Daarachter kwam Van Straalen na een matige start snel naar plaats vier, maar het lukte hem niet om het gat naar de leiders te dichten. Aan kop moest Wahr in de tweede helft van de race wat lossen, nadat er al veel positiewisselingen waren geweest. Hobelsberger wist net als in de eerste race Enderlein te verslaan en pakte zo de dubbel in Schleiz.

Van Straalen vocht met Christoph Beinlich en Valentin Debise voor de vierde plaats, maar finishte na een flinke strijd uiteindelijk achter hen op plaats zes. Rob Hartog wist in de slotfase naar de zevende plaats te komen. Ook Rick Dunnik reed in de top-tien totdat hij onderuit ging. Dunnik pakte de motor nog wel weer op en finishte als twintigste. Melvin van der Voort streed ook voor de top-tien posities. Na een goede start kwam Van der Voort als negende door en finishte als dertiende. Jeroen Hilster kwam kort daarachter als veertiende over de eindstreep. Roy Voermans werd vierentwintigste. Joep Overbeeke kende in de race problemen en verloor veel tijd. Overbeeke eindigde als vijfentwintigste en Colin Velthuizen kwam niet aan de finish.

IDM Supersport 300
De IDM Supersport 300 klasse reed vandaag twee races. Het startveld in Schleiz was iets kleiner dan gebruikelijk, mede doordat Thom Molenaar, Sven Doornenbal en Twan Smits deelnamen aan de WK-ronde in Assen. Walid Khan was op de derde startrij de beste Nederlander op de grid, maar kwam na de start van de eerste race als een raket naar voren. Polesitter Dirk Geiger bleek een maatje te groot voor de concurrentie en won de race met een grote voorsprong. Daarachter waren acht rijders in gevecht voor de tweede plaats. De strijd werd gewonnen door Micky Winkler voor Lennox Lehmann. Khan eindigde na zijn goede race net buiten het podium op plaats vier voor de Belg Luca De Vleeschauwer. Mieke Abbink en Luuk de Ruiter eindigden net buiten de punten op plaats zestien en zeventien achter Jef Van Calster.

In de tweede race kwam Geiger niet gelijk weg, maar kreeg hij Lehmann, Siebdrath en ook Khan achter zich aan. Er ontstond een mooie strijd, waarbij ook Khan veel inhaalacties uitvoerde. In de achtste ronde ging het mis voor Khan toen hij buiten de baan kwam. Op dat moment was Geiger een beetje weggelopen en zo won hij uiteindelijk ook de tweede IDM Supersport 300 race in Schleiz. Lehmann en Siebdrath werden tweede en derde. Winkler en De Vleeschauwer eindigden kort achter de podiumplaatsen als vierde en vijfde. Khan kwam na zijn uitstapje weer op de baan en finishte nog als achtste. De Ruiter werd twintigste en Abbink kwam niet aan de finish.

IDM Zijspannen
In de IDM Zijspannen ging zondagmiddag de winst opnieuw naar Josef Sattler en Luca Schmidt. Roscher-Burkard werden tweede en Grabmuller-Lavorel mochten als derde combinatie naar het podium. Wout Vermeule en Jarno Bouius eindigden ruim binnen de top-tien op een achtste plaats. Wiggert Kranenburg werd met bakkenist Hahn negende. Jord Klok en Carmen Laudy kwamen als twaalfde en laatste over de eindstreep.

Ook reed de Yamaha R3 bLU cRU Cup zondag aan het einde van de middag hun tweede race in Schleiz. Een verslag over deze race en het volledige Yamaha R3 bLU cRU Cup weekend is maandag te lezen op Racesport.nl.

Handige links IDM Schleiz 2021:

Live verslag races (zaterdag)
Live verslag races (zondag)

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?