Ieraci en Jähnig het snelst tijdens derde vrije training in Assen

34
Scott Deroue - TT Circuit Assen | foto© Jan Timmerman

Bruno Ieraci (B groep) en Jan-Ole Jähnig (A groep) hebben zaterdagochend in de derde vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op het TT Circuit Assen de snelste rondetijden gereden. Scott Deroue en Dion Otten waren de beste Nederlanders. 

Zaterdagochtend om 10:10 uur ging de derde vrije training van start voor de World Supersport 300 klasse op het TT Circuit Assen. De B groep was wederom als eerst aan de beurt met aansluitend ook een kwartier rijtijd voor de A groep. De buitentemperatuur was nog steeds niet meer dan 4°C maar de zon scheen fel boven het Drentse circuit.

Groep B
Bruno Ieraci noteerde in deze sessie de snelste rondetijd voor Dorren Loureiro en Scott Deroue. Enzo de la Vega kwam naar de derde tijd voor Victor Steeman en Bahattin Sofuoglu, het neefje van Kenan. Jeffrey Buis klokte de zevende tijd voor Maximilian Kappler, Andy Verdoïa en Borja Sánchez in de top tien.

Groep A
Vervolgens kregen de coureurs in de A groep nog eens een kwartier de tijd om kilometers te maken op het TT Circuit Assen. De omstandigheden leken enigszins te verslechteren aangezien er meerdere crashes te zien waren. Robert Schotman kwam ten val bij het ingaan van De Bult, racewinnaar op MotorLand Aragón, Manuel González, ging onderuit in de Geert Timmer bocht, Mika Perez en Tomas Alonso kwamen ten val in de Ramshoek en Kevin Arduini crashte in de Strubben.

Jähnig sloot de sessie uiteindelijk als snelste af voor García en Arduini met verder Edwards, González, Kalinin, Bastianelli, Carrasco, Perez en Hendra Pratama in de top tien. Dion Otten noteerde de dertiende tijd, Koen Meuffels de negentiende.

De kwalificatie voor de WorldSSP 300 klasse op het TT Circuit Assen gaat vanmiddag om 12:20 uur van start. 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App