Jan Frank Bakker Classics kampioen 2002

119

De zesde wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap wegrace op de Luttenbergring te Raalte werd gekenmerkt door veel rode vlag situaties waardoor menig race vroegtijdig moest worden afgevlagd. Gelukkig bleef het in de meeste gevallen tot materiele schade en bleven de coureurs ongedeerd. Bron: Foto Digi-Sport, Ab Smit/ Tekst Jan Boer Ad v/d Graaf / met excuus voor de vertraging

De 4.500 toeschouwers hadden mooie wedstrijden gezien en de organisatie, stichting wegrace op de Luttenbergring, kon tevreden terugkijken. Zeker gezien het weer, in de ochtenduren stond het hard te regenen, en dat is een slecht teken als de mensen van huis moeten vertrekken voor een bezoek aan de race. De organisatie mocht in Raalte de eerste Nederlands Kampioen huldigen en dat is zo vroeg in het seizoen al op zich een unicum.







Na het behalen van zijn eerste Nederlandse wegracetitel in 2000 bij de classics besloot Jan Frank Bakker het voor gezien te houden in deze klasse en zich helemaal te concentreren in de 250cc. De 25-jarige coureur uit Midwolde besloot echter dit jaar weer zijn come back te maken en was in de voorgaande vijf races telkens weer te vinden in de hoogste regionen. Met twee overwinningen scoorde de BSAF coureur het beste en dat kon resulteren dat hij al vroegtijdig in het seizoen de titel voor de tweede keer in zijn carriˆ¬re kon behalen. Al tijdens d e trainingen liet JF Bakker zien wat zijn bedoelingen waren en hij mocht vanaf pole aan de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen van start gaan. Onbedreigd reed Bakker naar zijn derde overwinning toe en mocht hij zich als eerste wegrace coureur dit seizoen als kampioen laten huldigen. Ton Groot behaalde de tweede plaats voor Jan Vogelzang.

Het familie geluk werd met de vijfde positie van Bernhard Bakker (de vader van Jan Frank) nog eens extra vergroot.