Nick Kalinin (Groep A) en Andy Verdoïa (Groep B) waren de snelste coureurs in de derde vrije training van de World Supersport 300 categorie op Donington Park. De twee sessies werden verreden in verschillende weersomstandigheden. Robert Schotman en Victor Steeman waren de snelste Nederlanders.

Na de derde vrije training van de World Superbike en World Supersport was het de beurt aan de rijders in A & B groep van de World Supersport 300 voor hun derde sessie van het weekend.

Groep A
De omstandigheden waren nog niet ideaal, maar bij de start van Groep A was de baan weer redelijk droog. De coureurs kwamen dan ook al snel binnen een aantal seconden van hun tijd van gisteren. Nick Kalinin was uiteindelijk het snelste in deze groep met een 1’43.378 voor Galang Hendra Pratama. Jan Ole Jahnig, Oliver Konig en Ana Carrasco eindigden als derde, vierde en vijfde. Robert Schotman was gisteren het snelste van zijn groep en behoorde ook in deze omstandigheden constant tot de snellere rijders. Schotman klokte een zesde net voor Dion Otten die netjes een zevende tijd zette. Koen Meuffels was elfde van de A groep, terwijl Livio Loi er in deze sessie ook duidelijk beter bij stond met een zestiende tijd.

Groep B
Kort voor de start van Groep B was het weer gestart met regenen, waardoor de rijders dan ook niet in de buurt kwamen van de tijden uit Groep A. Ook waren er diverse valpartijen te zien. Victor Steeman voerde lang de tijdlijst aan, maar in de slotfase was Andy Verdoïa toch nog een aantal tienden sneller. Verdoïa noteerde een tijd van 1’51.141. Manuel Gonzalez eindigde als derde. Scott Deroue zette in de laatste ronde de zevende tijd. Finn de Bruin eindigde de natte sessie als twaalfde en Jeffrey Buis klokte een twintigste tijd.

Tussen 12:20 en 13:10 lokale tijd rijden Groep A en Groep B hun Superpole kwalificatie op Donington Park. Een zeer belangrijke sessie omdat de snelste 30 van de 54 rijders zich rechtstreeks plaatsen voor de hoofdrace van zondag. De overige rijders gaan zaterdagmiddag van start in de Last Chance Race, waarin de eerste zes rijders zich alsnog kunnen plaatsen voor de hoofdrace.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App