Meikon Kawakami heeft zaterdagmiddag pole position behaald in de WorldSSP 300 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto voor Unai Orradre en Bruno Ieraci, Jeffrey Buis was de snelste Nederlander met de elfde rondetijd. Wel kwam Kawakami aan het einde nog hard ten val en zorgde hij voor een rode vlagsituatie. 

Zatermiddag wist Meikon Kawakami de eerste pole position in de World Supersport 300 klasse van 2020 op zijn naam te schrijven op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De Braziliaan was veruit het snelst met een verschil van 0,8 seconde richting Unai Orradre op de tweede plaats. Bruno Ieraci kwam naar de derde tijd.

Voormalig wereldkampioene Ana Carrasco kwalificeerde zich als vierde voor Hugo de Cancellis en Mika Perez, daarachter maakten Thomas Brianti, Bahattin Sofuoglu, Nick Kalinin en Yuta Okaya de top tien compleet. Jeffrey Buis was de snelste Nederlander met de elfde rondetijd, Scott Deroue klokte de dertiende rondetijd en Glenn van Straalen sloot de Superpole af met de 23e rondetijd. Koen Meuffels wist zich via de Last Chance Race alsnog te plaatsen voor de twee hoofdraces door vijfde te worden. Hiermee zal Meuffels vanaf de 35e plaats starten.

In de slotfase van de Superpole kwam polesitter Meikon Kawakami nog hard ten val bij het uitkomen van bocht 12 (Curva Ferrari) waardoor de rode vlag werd gezwaaid. Er lag veel grind op de baan en de Braziliaan had medische assistentie nodig, later bleek hij verder ongedeerd te zijn. Landgenoot Felipe Macan maakte ook nog een flinke klapper mee maar bleek uiteindelijk ook ongedeerd te zijn.

De eerste WorldSSP 300 race van 2020 gaat zaterdagmiddag om 16:30 uur van start.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App