Nadat KNMV in september al een nieuw format aankondigde voor de Junior Racing competitie (jeugd tot en met 125 cc), zal er volgend jaar ook een Open Nederlands Kampioenschap worden opgezet in de Supersport 300-klasse en de Zijspanklasse.

Supersport 300
In navolging van de Yamaha R3 Cup en de onlangs door CRT Holland aangekondigde komst van een nieuwe Open Supersport 300 klasse zal ook de KNMV komend seizoen een Open Nederlands Kampioenschap gaan organiseren voor de Supersport 300 categorie. Het uitgangspunt van de KNMV hierbij is een betaalbare klasse voor jonge rijders.

Deze klasse is volgens de KNMV een ideale vervolgstap op de Junior Racing competitie en een goede opstap richting Supersport en Superbikes. Inmiddels is gebleken dat er onder rijders veel animo bestaat om aan deze klasse deel te nemen. De successen van de KTM RC Cup en de Yamaha R3 Cup, als ook de eenmalige wedstrijd van de Supersport 300-klasse tijdens de TT dit jaar, hebben dit aangetoond.

De gesprekken voor het samenstellen van de wedstrijdkalender lopen met een aantal partijen. De KNMV streeft naar een kalender waarin voldoende rijtijd (trainingen en wedstrijden) wordt gepland in relatie tot het inschrijfgeld.

Voor wat betreft de technische reglementen zal het WK-reglement als basis dienen. Denk hierbij voornamelijk aan de homologatie van de motorfietsen, die in deze klasse aan de start mogen komen. Wel is het mogelijk dat er in technisch opzicht afgeweken wordt van het WK-reglement wanneer dit bijvoorbeeld een kostenbesparing oplevert.

Zijspannen
Momenteel voert KNMV gesprekken om ook in 2018 een competitie te kunnen organiseren voor de zijspanklasse. De Nederlandse zijspanrijders spreken een voorkeur uit om, net als dit jaar, het Open Nederlands Kampioenschap te laten verrijden binnen de IDM-competitie. Dit is uiteraard afhankelijk van welk vervolg de IDM-competitie krijgt. Ook is de KNMV met de Belgische bond in gesprek of de terugkeer van de zijspanklasse binnen de BeNeCup tot de mogelijkheden behoort.

Bron: KNMV