Koen Zeelen beëindigd carrière als actief wegrace coureur

649
Koen Zeelen

Ruim een maand na de laatste race van seizoen 2018 heeft Koen Zeelen besloten te stoppen als actief wegrace coureur. Een seizoen waarin de Limburgse coureur voor het tweede opeenvolgende jaar het geluk helaas niet aan zijn zijde had. Een weloverwogen beslissing, waarin hij vooral kijkt naar zijn toekomst en maatschappelijke carrière.

Koen Zeelen werd op jonge leeftijd gegrepen door het motorsport virus, waarna een wegrace carrière van 12 jaar volgde. Een carrière waarin hij veel plezier heeft beleefd, veel heeft geleerd en waarop hij dan ook met hele goede herinneringen terugkijkt. Het hoogtepunt in zijn carrière is het behalen van de tweede positie in het ONK Dutch Superbike kampioenschap in seizoen 2015 waarin pas in de laatste race te Assen de beslissing viel en hij vice-kampioen werd.







De afgelopen maanden heeft Zeelen veel nagedacht over zijn toekomst. Zowel over zijn maatschappelijk carrière, als die van coureur. Na lang wikken en wegen, overleg en met een drive kijkend naar de toekomst, heeft hij besloten te stoppen als actief coureur. Een keuze die zeker niet gemakkelijk was om te maken, maar waar hij uiteindelijk volledig achter staat.

Koen Zeelen: ‘De keuze om te stoppen als actief coureur was een moeilijke beslissing, omdat ik geniet van het racen en eigenlijk geen afscheid wil nemen van de mooiste sport die er bestaat. Als ik echter realistisch kijk naar mijn toekomst en mijn maatschappelijk carrière wil ik in de gelegenheid zijn de mij geboden kansen en uitdagingen voor de volle 100% te benutten. Uiteraard zal ik deze sport altijd een warm hart toedragen en zal ik op de één of andere manier binnen de motorsport actief blijven. Via deze weg wil ik dan ook alle mensen bedanken die mij de afgelopen jaren hebben gesteund. Op de eerste plaats bedank ik alle sponsors die mij gedurende mijn carrière fantastisch en met een ongelofelijke trouwheid hebben ondersteund. Daarnaast bedank ik uiteraard alle teams en teamleden waarmee ik heb mogen samen werken. Ook veel dank gaat uit naar mijn familie voor al hun support. Zonder hun had ik deze carrière nooit kunnen starten en voltooien. Een speciaal woord van dank gaat uit naar mijn vader, waarmee ik prachtige herinneringen heb opgebouwd, die mij altijd heeft gesteund, motivatie gaf en waarvan ik enorm veel heb geleerd!”

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App