Loureiro en Iozzo in 2020 niet van start vanwege strenge Covid-19 regels

155
dorren-loureiro
Dorren Loureiro en Dino Iozzo | foto© RT Motorsports by SKM – Kawasaki

RT Motorsports by SKM – Kawasaki moet het dit seizoen stellen zonder de WorldSSP 300 coureurs Dorren Loureiro en Dino Iozzo. De twee coureur zien af van deelname aan het 2020 WorldSSP 300-seizoen vanwege de strenge Covid-19-regels voor inwoners van Zuid-Afrika.

Het RT Motorsports by SKM – Kawasaki Team kwam afgelopen woensdag voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer in actie. Plaats van handeling was de KNMV-trainingsdag op het TT Circuit Assen. Het Nederlands & Duitse team dat dit seizoen opnieuw actief is in de Supersport 300 klasse van zowel het IDM als ook het FIM Superbike World Championship was in Assen aanwezig met de vier IDM-coureurs Colin Velthuizen, Marvin Siebdrath, Micky Winkler, Jorke Erwig en Luca de Vleeschauwer maar ook met WorldSSP 300 coureur Tom Booth Amos.


De overige WorldSSP 300 coureurs van het team, te weten Nick Kalinin, Tom Bramich, Dorren Loureiro en Dino Iozzo ontbraken woensdag in Assen. Voor Kalinin en Bramich zal dit echter slechts eenmalig zijn, zij zullen tijdens de openingsronde van het 2020 seizoen, van 31 juli t/m 02 augustus op het circuit van Jerez in Spanje, gewoon in de RT Motorsports by SKM – Kawasaki kleuren aan de start verschijnen. Anders is dit voor Dorren Loureiro en Dino Iozzo, zij zullen dit gehele seizoen namelijk helemaal niet in actie gaan komen.

De reden dat de twee Zuid-Afrikaanse coureurs dit seizoen helemaal niet in actie zullen komen is vanwege de strikte Covid-19-regels voor inwoners uit Zuid-Afrika, regels die het voor het tweetal erg lastig maken om heen en weer te reizen van en naar Europa.

Rob Vennegoor – RT Motorsports by SKM – Kawasaki manager: ‘Het is een grote opluchting dat we snel weer kunnen racen in het World Supersport 300. De afgelopen maanden waren niet eenvoudig en daarom willen wij al onze rijders, sponsors, partners, teamleden en fans bedanken voor de geweldige support tijdens de corona-break. Aan de andere kant spijt het ons heel erg dat Dorren en Dino in 2020 niet in actie kunnen komen omdat het haast onmogelijk is om te reizen tussen Zuid-Afrika en Europa. Wij kijken er daarom nu al naar uit om hen terug te zien in 2021.”

Met Booth Amos, Kalinin en Bramich kent RT Motorsports by SKM – Kawasaki desondanks dit seizoen een sterke WorldSSP 300 line-up. Voor het 2020 seizoen van start al gaan, zullen deze drie rijders nog testen op Aragon en Cartagena om zo op de beste manier voorbereid te zijn.

Loureire en Iozzo hebben beiden voor 2021 al een getekende overeenkomst op zak en zullen volgend jaar een nieuwe kans krijgen binnen het RT Motorsports by SKM – Kawasaki team.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App