Mackenzie en Norrodin in 2023 met Mie Racing Honda in WorldSSP

1256
tarran-mackenzie
Tarran Mackenzie - archief foto seizoen 2022 | foto© Yamaha Racing

Tarran Mackenzie en Adam Norrodin gaan in 2023 op de nieuwe Honda CBR600RR uitkomen in het FIM Supersport World Championship. De Brit en de Maleisiër gaan beiden uitkomen in de kleuren van Mie Racing Honda, het team dat komend seizoen haar debuut zal maken in de WorldSSP categorie.

Het hing al enige tijd in de lucht maar maandagochtend maakte Honda bij monde van Shinji Aoyama, (Director and Senior Managing Executive Officer of Honda) tijdens een persconferentie haar motorsportplannen voor komend seizoen bekend. Onderdeel van deze plannen zijn dat Honda in 2023 haar rentree zal maken in het FIM Supersport World Championship.







Tijdens deze persconferentie werd o.a. bekendgemaakt dat Mie Racing Honda het merk zal vertegenwoordigen in de klasse en dat Tarran Mackenzie en Adam Norrodin het rijdersduo gaan vormen. Voor beide coureurs wordt het hun debuut in de WorldSSP categorie.

Aangezien er komend seizoen minder startplaatsen beschikbaar komen in het FIM Supersport World Championship zal Mie Racing Honda niet als nieuw team in de klasse gaan opereren maar is men een samenwerking aangegaan met het Spaanse MS Racing, het team dat de afgelopen seizoen nog actief was in de klasse met Yamaha.

De bekendmaking is enigszins verrassend te noemen, dit vanwege het feit dat Dorna nog steeds de teams niet geïnformeerd heeft over de beschikbaarheid van de 2023 startplaatsen. De verwachting is dat deze bekendmaking later vandaag of uiterlijk dinsdag 13 december wereldkundig wordt gemaakt.

Een officiële aankondiging van de plannen van Mie Racing Honda en de op stapel zijnde samenwerking met MS Racing laat dan ook nog even op zich wachten, dit ondanks dat de Japanse Honda baas de plannen maandagochtend al de wereld inslingerde.

Later meer……



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter