Maverick Viñales gaat met een tevreden gevoel genieten van de twee maanden durende winterstop. De Yamaha coureur sloot donderdag de laatste MotoGP testdag van 2018 in Jerez namelijk af met een keurige derde rondetijd achter zijn naam.

Na een moeizaam seizoen met veel tegenslag lijkt het erop dat Maverick Viñales na de eerste twee wintertesten in Valencia en Jerez met een goed, gerust en beter gevoel kan gaan genieten van de kerstdagen. In tegenstelling tot zijn teamgenoot Valentino Rossi is de Spanjaard tevreden met de vorderingen die Yamaha maakt, hij prees na afloop van de laatste testdag in Jerez dan ook de eerste aanpassingen aan de Yamaha voor 2019.

Maverick Viñales: “We reden voornamelijk met de gebruikte band en konden een goed ritme vasthouden. Toen ik aanzette en een snelle ronde wilde maken, reageerde de motor goed. Je kunt altijd verbeteren, maar het is belangrijk dat we nu een basis hebben. Voor de test in Sepang moeten we de topsnelheid nog een beetje zien te verbeteren, dat zal heel belangrijk zijn. Maar over het geheel genomen denk ik dat we een echt competitieve motorfiets hebben. De rondetijden waren hier goed, hoog 1:38 en laag 1:39. Deze baan is altijd een probleem geweest voor mij met de MotoGP machine. Nu staat ik nog maar een tiende van een seconde verwijderd van de top, wat voor mij hier erg goed is. Ik voelde me vanaf dag één goed. Ik weet niet welke rondetijden ik hier een jaar geleden reed. Maar ik sta er nu heel dichtbij en dat is heel positief, ik was hier een jaar geleden zeker niet zo constant. We hebben nog niet veel gedaan aan het vinden van de perfecte afstelling van de fiets, want ik ben de afgelopen twee dagen gewoon van de ene fiets naar de andere gesprongen. Tot nu toe hebben we ons duidelijk gericht op de keuze met welke motor we verder willen en moeten, daar ben ik me van bewust. We gaan nu een bespreking houden en dan besluiten nemen over welke motor en met welke specificaties we verder gaan, maar ik ben er zeker van dat Yamaha iets zal brengen waarmee we onze topsnelheid nog iets weten te verbeteren. Het wordt een fiets die ons de titel op kan opleveren.”

 

Handige links MotoGP Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App