Nederlanders Koen Meuffels (Groep A) en Victor Steeman (Groep B) hebben vrijdagmiddag in de tweede vrije trainingen voor de WorldSSP 300 op MotorLand Aragón de snelste rondetijden gereden waarbij Meuffels uiteindelijk de snelste coureur van de dag is. Ook zaten de andere Nederlanders er in deze tweede vrije training goed bij. 

Vrijdagmiddag om 13:30 uur ging de tweede vrije training voor de World Supersport 300 klasse van start op MotorLand Aragón met eerst een half uur voor de A groep en aansluitend een half uur voor de B groep. Vergeleken met de ochtendsessie was de temperatuur aanzienlijk gestegen naar zo’n 16°C.

Groep A
De Nederlandse KTM coureur Koen Meuffels, een jaar geleden nog winnaar van de WorldSSP 300 race op Aragón, wist aan het einde van de sessie met een 2’08.099 de snelste rondetijd te rijden voor Jan-Ole Jähnig en Galang Hendra Pratama. De vierde tijd kwam op naam van Manuel González met verder Marc Luna Bayen, Hugo de Cancellis, Mika Perez, Nederlander Robert Schotman, verdedigend kampioene Ana Carrasco en Ferran Hernández Moyano in de top tien. Dion Otten noteerde de achttiende tijd.

Meuffels kwam in zijn laatste ronde nog wel ten val ter hoogte van bocht 12 terwijl ook Benjamin Molina crashte in bocht 5. Beide coureurs bleven ongedeerd.

Groep B
Ook in Groep B was het een Nederlander die de snelste tijd wist te rijden. Victor Steeman, net als landgenoot Meuffels rijdend op de KTM RC390 R, reed met een 2’08.203 de snelste rondetijd voor Maximilian Kappler en Nederlander Scott Deroue. Andy Verdoiä kwam naar de vierde tijd met verder Jacopo Facco, Filippo Rovelli, Bruno Ieraci, Dorren Loreiro, Mateo Pedeneau en Jeffrey Buis in de top tien. Finn de Bruin klokte de elfde rondetijd.

Een crash was er nog voor Kevin Sabatucci ter hoogte van bocht 2, de Italiaan bleef ongedeerd.

Gezien over beide sessies is Meuffels uiteindelijk de snelste coureur van de dag, een tiende sneller dan Steeman.

De derde vrije training voor de WorldSSP 300 klasse gaat zaterdagochtend om 10:10 uur van start met de kwalificatie om 12:20 uur.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App