Migno voert koele derde vrije training aan op Motorland Aragón

393
Andrea Migno - Motorland Aragón | foto© SKY Racing Team VR46

Andrea Migno was zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op Motorland Aragón het snelst voor Jeremy Alcoba en Niccolò Antonelli. Op de gecombineerde tijdlijsten is Raúl Fernández tot dusver nog steeds de snelste Moto3 coureur dit weekend.

Zaterdagochtend ging de derde vrije training voor de Moto3 klasse op Motorland Aragón pas om 10:00 uur van start. De organisatie heeft op vrijdag besloten om het hele tijdschema voor de rest van het weekend met een uur op te schuiven vanwege de zeer lage temperaturen in de ochtend. Klik onder dit artikel op ‘Tijdschema en volledige uitslagen’ om het aangepaste tijdschema te bekijken.

Voor de mensen die alleen Eurosport 1 hebben is er slecht nieuws: het enige dat dit weekend van de MotoGP wordt uitgezonden op Eurosport zijn de drie races op zondag en dit zal op Eurosport 2 zijn. De kwalificaties van vandaag zullen dus alleen te volgen zijn via de Eurosport Player of motogp.com. Ook wordt er van de World Superbikes in Estoril weinig uitgezonden en alleen op Eurosport 2. Dit is eveneens te bekijken op de Eurosport Player of worldsbk.com. Helaas hebben wij hier als Racesport.nl uiteraard geen invloed op.

Ook al begonnen we dus pas een uur later, met een buitentemperatuur van 8°C en een asfalttemperatuur van 11°C was het nog steeds erg fris op het Spaanse circuit. Barry Baltus ondervond dit al gauw, de Belgische coureur ging hard onderuit in bocht 2, een bocht waar de coureurs na lange tijd weer op de rechterzijde van de banden rijden.

Even later ging het in dezelfde bocht mis voor Kaito Toba. De Japanner werd met een gigantische high-sider van zijn KTM geworpen en het leek er dan ook op dat hij zich hierbij flink bezeerd had.

In de slotfase van de sessie ging het tempo omhoog maar de rondetijden van vrijdagmiddag in FP2 werden niet geëvenaard, alhoewel er nog wel wat verschuivingen plaatsvonden in de top veertien. Andrea Migno was het snelst in deze sessie met een 1’58.880 voor Celestino Vietti en Jeremy Alcoba.

In de gecombineerde tijdlijsten, gezien over de drie verreden vrije trainingen, is Raúl Fernández met een 1’58.144 die hij op vrijdagmiddag reed het snelst voor Romano Fenati en Albert Arenas. Darryn Binder heeft de vierde tijd in handen voor Tatsuki Suzuki en Sergio García. Daarachteer staan Andrea Migno, Jaume Masià, Ai Ogura, Celestino Vietti, Jeremy Alcoba, Niccolò Antonelli, Alonso López en Deniz Öncü in de top veertien waardoor zij vanmiddag rechtstreeks verder mogen naar Q2.

Crashes waren er in de slotfase nog voor Maximilian Kofler (bocht 2) en Jason Dupasquier (bocht 1). Het waren flinke crashes maar de coureurs bleven ongedeerd.

De kwalificatie voor de Moto3 klasse op Motorland Aragón gaat zaterdagmiddag om 13:15 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App