Team alpha Racing-Van Zon-BMW zal ook in het IDM Superbike seizoen 2019 aan de start verschijnen met Ilya Mikhalchik (UKR) en Julian Puffe (GER). Teameigenaar Werner Daemen vertrouwt voor het komende seizoen op het bewezen rijderduo en op de nieuwe BMW S 1000 RR.

Regerend IDM Superbike-kampioen Ilya Mikhalchik won afgelopen seizoen negen van de veertien races in zijn rookie IDM-seizoen. Het doel blijft hetzelfde voor het nieuwe IDM-seizoen – alleen de titel telt.

Julian Puffe, in 2018 derde in de IDM Superbike, krijgt opnieuw de kans om zijn eerste overwinning in het hoogste Duitse wegrace kampioenschap te behalen met zijn alpha Racing-Van Zon-BMW Team. De Duitser vierde afgelopen seizoen zijn eerste pole in zijn carrière tijdens zijn thuiswedstrijd in Schleiz.

Ilya Mikhalchik: “Ik ben er trots op nog een jaar lang te mogen uitkomen voor het alpha Racing-Van Zon-BMW team. Het was mijn eerste keuze om bij het team te blijven en ik ben er zeker van dat ik in het IDM Superbike seizoen 2019 een nog completere motor heb met de nieuwe S 1000 RR. Samen hebben we de IDM-titel weten te behalen en dit blijft het doel voor het komende seizoen. Het sportieve niveau in IDM is erg hoog, dus ik verwacht nog een zware uitdaging.”

Julian Puffe: “Om deel uit te maken van Werner Daemens team in 2019 maakt me erg blij. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe fiets eruit zal zien en om deze ontwikkeling te ondersteunen is gewoonweg geweldig. Ik werk er hard aan om het vertrouwen van het team om te zetten in goede resultaten. Om het maximale uit mijn prestaties te halen, helpt het veel dat mijn ploeg uit 2018 het komende seizoen aan mijn zijde blijft staan. Ze hebben het geweldig gedaan en hebben me geholpen om per race sterker te worden. Ik verwacht dat we onze ervaring van 2018 meteen kunnen uitbouwen.

Werner Daemen: “De voorbereidingen voor het komende seizoen gaan erg goed en ik ben erg blij dat we al een akkoord hebben bereikt met zowel Ilya als ook Julian. Beide coureurs hebben mij overtuigd in het seizoen 2018 en met de nieuwe S 1000 RR hebben we een belangrijke taak voor de boeg. Met onze ervaring en de samenwerking met BMW Motorrad hopen we snel voort te bouwen op de prestaties van dit jaar. We hebben een goed pakket samengesteld en werken zeer gemotiveerd voor het komende seizoen.”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App