Mladin pakt 70e AMA Superbike overwinning

49

Na afgelopen zaterdag op Mid-Ohio de 40e opeenvolgende overwinning voor Suzuki te hebben behaald wist Mat Mladin de dag daarna zijn 70e AMA overwinning te pakken. Ben Bostrom won diezelfde dag de Supersport race.

Supersport
Sinds zijn overstap naar de Supersport klasse is er weer een stijgende lijn in de carrière van voormalig WK Superbike rijder Ben Bostrom. Afgelopen zondag pakte de Californiër zijn zesde overwinning in acht races.

In het begin van de race op de Mido-Ohio Sports Car Course maakten Martin Cardenas en Blake Young nog de dienst uit gevolgd door Josh Hayes en Bostrom. De #155 werkte zich eerst langs Hayes, pakte daarna Young en in de zesde ronde wist hij ook Cardenas te passeren. Daarna begon de oudere van de twee racende Bostroms aan een voorspong te werken. In eerset instantie beet Cardenas zich nog vast in het achterwiel van de Yamaha maar kreeg te maken met een aandringende Hayes en terwijl het tweetal vocht wist Bostrom te ontsnappen.

Voormalig 250cc rijder Cardenas wist Hayes uiteindelijk voor te blijven en pakte de tweede plaats voor de rijder uit Kentucky. Daarachter waren het Young, Jake Zemke, Steve Rapp, Cory West, Bobby Fong, Chaz Davies en Tommy Aquino.

Bostrom heeft nu 24 punten voorsprong op Zemke terwijl er nog drie races te gaan zijn.

Superstock
Aaron Yates pakte zijn tweede zege van het seizoen na een racelang duel met rijzende ster Blake Young. Het tweetal wist te ontsnappen van de achtervolging en vocht tot op de streep met elkaar. Uiteindelijk was het Yates die ene kleine seconde voor Young over de finish wist te komen. Achter het duo reed in eerste instantie Geoff May maar met nog een paar ronden te gaan wist Jake Holden de Jordan Suzuki rijder te passeren en een kleien voorsprong te nemen om zo de derde plaats op te eisen.

Chris Peris pakte op grote achterstand de vijfde plaats voor Scott Jensen, Ben Thompson, Kenny Noyes, Robertino Pietri en David Anthony.