Mogeda wint WorldSSP 300 Race 2 in Assen, Veneman tweede na hectische strijd

2255
V.l.n.r. Loris Veneman, Daniel Mogeda en Julio García González - TT Circuit Assen | © René Vos

Daniel Mogeda heeft zondagmiddag de tweede World Supersport 300 race gewonnen op het TT Circuit Assen. In een zeer intense strijd tot aan de finishlijn behaalde de Spanjaard zijn tweede overwinning van het weekend voor thuisrijder Loris Veneman en Julio García González.

Evenement: Pirelli Dutch Round
Circuit: TT Circuit Assen
Categorie: World Supersport 300
Tijd: 12:45 – 13:10 uur
Sessie: Race 2 – 12  ronden
Omstandigheden: Zonnig, 10°C

Het was Daniel Mogeda, winnaar van Race 1, die de leiding in handen had bij het ingaan van de Haarbocht voor Aldi Satya Mahendra. Daarachter was het Phillip Tonn op de derde plaats voor voormalig Moto3 coureurs Elia Bartolini en David Salvador. De Nederlandse wildcard Dylan Czarkowski mocht vanaf de vijfde plaats op de grid starten en wist zich goed staande te houden in de kopgroep. Ook Loris Veneman en Ruben Bijman reden voorin mee.

Het was een chaotische openingsfase met valpartijen voor Marc García, Mirko Gennai, Mattia Martella, Ivan Bolano, Michel Agazzi en Emilio Ercolani. Vooraan was het echter Loris Veneman die gefocust was en de leiding overnam in een kopgroep van zeventien coureurs.

Het was constant stuivertje wisselen en de coureurs in de kopgroep gunden elkaar geen centimeter. In vrijwel iedere bocht veranderde de volgorde waardoor het allemaal aan zou komen op de laatste meters van de laatste ronde.

Het was flink duwen en trekken van Mandeveen tot aan de Geert Timmer chicane waarbij er meerdere coureurs onderuit gingen. Onder andere Ruben Bijman kwam hard ten val doordat hij aan de binnenkant van Ramshoek op het gras kwam en met een grote high-sider zijn race vlak voor de finish zag eindigen.

Het was opnieuw Daniel Mogeda die uiteindelijk aan het langste eind trok en zo zijn tweede overwinning van het weekend behaalde. Op slechts 0,040 seconde kwam Loris Veneman als tweede over de finish en mocht hij voor de Nederlandse fans op het podium staan. Julio García González maakte het podium compleet, Senna van den Hoven en Dylan Czarkowski eindigen op de respectievelijk negentiende en 21e plaats. Voor met name Czarkowski een teleurstelling, de dit weekend met een wildcard aan de start verschijnende Nederlander zag in de laatste ronde een top tien klassering verloren gaan door een clash met een collega coureur.

Na de finish kwam Veneman nog ten val na een aanvaring met Bruno Ieraci maar gelukkig was hij ongedeerd. Dankzij een motortaxi van een marshal werd hij naar parc fermé gebracht waar hij het podium met het MTM Kawasaki team kon vieren.