Moriwaki: Paavilainen en Orgis winnen, Koers verrast op Donington Park

98

De Moriwaki 250 Junior Cup coureurs kwamen tijdens het Paasweekend in actie op het circuit van Donington Park. In het bijprogramma van het British Superbike kampioenschap werden twee races verreden. Peetu Paavilainen en Kevin Orgis wonnen terwijl de Nederlander Quentin Koers verraste met een zeer sterk optreden.

<strong>Zondag</strong><br /> De kwalificatie werd zondagochtend verreden en net als tijdens de vrije training was het Peetu Paavilainen die de snelste tijd wist te noteren. Kevin Orgis en Quentin Koers maakte de eerste startrij compleet en zondagmiddag was het tijd voor de 10 ronden tellende race. Om 18.00 uur gingen de lichten uit en gingen de jongens en meiden uit de Moriwaki 250 Junior Cup van start.&nbsp;<br /> <br /> Kop start was er voor Paavilainen die meteen liet zien dat hij de pace had om vooraan te rijden. Hij had een klein gaatje weten te slaan, maar een groep bestaande van vijf jongens zaten Paavilainen op de hielen en wisten het kleine gaatje te dichten waarna de strijd voor de overwinning weer wijd open was. In de laatste ronden was het Quentin Koers die een aantal keer de leiding wist over te nemen, maar Paavilainen wist meteen de leiding weer terug te pakken en uiteindelijk kwam hij als eerste over de finish.&nbsp;<br /> <br /> Paavilainen wint de eerste race van het weekend met 0,33 sec. op Quentin Koers, die hiermee zijn eerste podium weet te pakken. De strijd voor de overwinning was gestreden, maar de strijd voor de laatste podiumplaats was nog in volle gang. Kroeze, Orgis, Kawakami en Paasch zaten het de hele race elkaar lastig te maken, maar uiteindelijk was het de Amerikaanse wildcard coureur Brandon Paasch die er met de laatste podium plaats vandoor ging.&nbsp;<br /> <br /> Kawakami pakte de vierde plaats voor Origs en Kroeze. De trofee&euml;n werden op het podium uitgedeeld door niemand minder dan Ryuichi Kiyonari, een drievoudig British Superbike kampioen!&nbsp;<br /> <br /> Niet alleen in de top zes werd er gestreden, nee door het hele veld werd er gevochten voor elke plaats en de strijd voor de zevende positie ging tussen Mate Lasczko en Leon Orgis. Ook hier was het verschil weer minimaal maar dit keer was het voordeel voor Lasczko die voor Orgis eindigde.&nbsp;<br /> <br /> Steeman pakte een achtste plaats voor Hart, Hilster, Franke, Faber, Sophia Liebschner en Isaac van Dijk.&nbsp;<br /> <br /> Selina Liebschner kende een onschuldige crash en kon de race niet hervatten.&nbsp;

<strong>Maandag</strong><br /> Ook de tweede race op Paasmaandag stond weer garant voor spektakel. De zon scheen volop toen de jonge coureurs van start gingen voor hun tien ronden tellende wedstrijd. Paavilainen pakte kop start en wist twee ronden de leiding in handen te houden. Echter Kevin Orgis zag zijn kans en zo was het in de derde ronde dat Orgis Paavilainen voorbij stak en de leiding overnam. De druk was groot maar toch wist Orgis de leiding voor een aantal ronden vast te houden.&nbsp;<br /> <br /> De kop groep bestond dit keer uit vijf coureurs, Orgis, Paavilainen, Kawakami, Kroeze en Koers, die elkaar continue aan het inhalen waren. Paavilainen wist de leiding weer terug te pakken en Orgis moest nu volgen terwijl de druk van Kawakami opgevoerd werd nadat hij Koers had weten te passeren. Echter Koers zette in de laatste ronde alles op alles en wist aan de leiding te komen maar in de allerlaatste bocht ging het helaas mis voor de Nederlander en kwam hij ten val. Op dat zelfde moment ging ook Paavilainen onderuit en zo was het Orgis die na deze ontknoping de overwinning pakte.&nbsp;<br /> <br /> Meikon Kawakami pakte nipt de tweede plaats voor Kroeze. Brandon Paasch pakte de vierde positie voor Leon Orgis, Mate Lasczko, Victor Steeman, David Hard, Jeroen Hilster en Lukas Franke.&nbsp;<br /> <br /> <br /> <p><strong><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/Kalenderuitslagen/Kalenderuitslagen/tabid/95/ModuleID/1450/ItemID/180/mctl/EventDetails/Default.aspx" target="_blank">Volledige uitslagen British Superbike Donington Park</a></strong></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>