Moto3: GrŸnwald opnieuw de sterkste

37

Luca GrŸnwald was ook in de tweede 125cc/Moto3 race op de Sachsenring de sterkste. De Duitser moest daarvoor wel alle zeilen bijzetten om zijn teamgenoot Florian Alt te verslaan. Aangezien Alt in de 125cc klasse rijdt werd hij derhalve winnaar van deze categorie.

<p>De start was voor Alt die direct Luca Gr&uuml;nwald en Bryan Schouten in zijn achterwiel meekreeg. Het trio sloeg in de openingsronden een redelijk gaatje naar de rest van het veld aangevoerd door Enderlein (125cc), Schmelick (125cc) en Ecklmaier (Moto3). Ook dit trio sloeg snel een gaatje wat er voor zorgde dat zonder valpartijen of malheur de podia al snel vaststonden.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;<br /> De eerste helft van de race kon Schouten aardig volgen en werd zelfs enkele malen de aanval geopend op Gr&uuml;nwald die echter telkens wist te pareren. Vanaf halverwege de race moest Bryan het duo voor hem echter langzaam maar zeker laten gaan. De Dutch Racing Team rijder had gekozen voor een iets andere achterband dan de concurrentie en deze functioneerde in de tweede helft niet helemaal zoals gehoopt.</p> <p>&nbsp;</p> <p>De tweede plaats in de Moto3 klasse kwam echter geen moment in gevaar en die werd dan ook keurig over de streep gebracht. In de strijd om de leiding in de race deed Alt het leeuwendeel van het kopwerk maar bij het vallen van de vlag was het toch Gr&uuml;nwald die zijn teamgenoot nipt wist te kloppen.</p>

<p>Damian Raemy van het RV Racing team pakte een keurige vierde plaats in de 125 cc klasse voor Thomas van Leeuwen die nog wat last had van de stevige klapper waarmee hij race &eacute;&eacute;n in de grintbak eindigde. De tweede rijder van het RV racing team, de Noor Henning Flathaug , reed naar de zesde plaats in de 125cc klasse.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Jerry van de Bunt had het opnieuw niet gemakkelijk en de RVB rijder moest na een spannend gevecht met onder andere Flathaug genoegen nemen met de zesde plaats in de Moto3. Voor Ryan van de Lagemaat was de race al snel voorbij. Evenals in race &eacute;&eacute;n werd Ryan geplaagd door elektronische problemen waardoor hij al aan het einde van de tweede ronde de pits moest opzoeken.</p>